14:02 17.11.2013

У Ялті шляхом жорсткої локалізації стихійної торгівлі припинено зростання кількості кишкових захворювань

2 хв читати
У Ялті шляхом жорсткої локалізації стихійної торгівлі припинено зростання кількості кишкових захворювань

У Ялті жорсткою локалізацією стихійної торгівлі припинено зростання кількості кишкових захворювань, заявив журналістам Ялтинський міський голова Сергій Ілаш, коментуючи ситуацію з надходженням минулого тижня до інфекційного відділення міської лікарні №1 близько 40 осіб із проявами гострої кишкової інфекції.

"Можливим джерелом захворювання могли стати неякісні продукти харчування. У зв'язку з цим у місті локалізовано стихійні торговельні точки, де могла бути придбана продукція. Співробітники правоохоронних та наглядових органів продовжують проводити рейди у місцях незаконної торгівлі", - сказав С.Ілаш.

За його словами, у 30 людей діагноз гострої кишкової інфекції підтверджено, а в 10 - на стадії діагностики.

"Жодних проблем із забезпеченням медикаментами на сьогодні немає. Я думаю, що вже наступного тижня захворювання піде на спад", - сказав Сергій Ілаш.

У свою чергу, виконувачка обов'язків начальника Управління охорони здоров'я Ялти Наталія Березовська зазначила, що стан госпіталізованих оцінюється як середньо важкий.

"Хворих із тяжкою формою захворювання до відділень не надходило. Захворювання характеризується гострим початком і швидким поліпшенням стану, яке наступає буквально на другу-третю добу. Вже зараз спостерігається позитивна динаміка", - зазначила Н.Березовська.

За інформацією головного державного санітарного лікаря Ялти Віталія Задорожного, міська СЕС та водоканалу провели лабораторні дослідження 30 проб води, у результаті аналіз підтвердив, що вода відповідає всім санітарним нормам.

"Узято на аналіз продукти харчування, які реалізуються в магазинах і в стихійних торгових точках. Я думаю, що в заводських товарах порушень ми не виявимо. Імовірно гостра кишкова інфекція могла бути викликана продуктами, придбаними на стихійних торгових точках. На такі товари немає документів, ця продукція не проходить лабораторний аналіз", - наголосив В.Задорожний.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Митниці країн Балтії, Фінляндії та Польщі підписали угоду про єдине виконання санкцій щодо РФ

Мецола позитивно оцінила відновлення доступу представників ЗМІ до ВР

Мецола впевнена, що й після виборів Європарламент залишиться проукраїнським

Суд обрав Коломойському запобіжний захід у справі про організацію замовного вбивства - перебування під вартою до 7 липня

У ВР виступила президент Європарламенту

Нейтральності в тому, що хтось окупант, а хтось – жертва, не може бути - Зеленський

В ОДЕСІ ПРОЛУНАВ ВИБУХ - МЕР

Мішель підтвердив Зеленському свою участь у Саміті миру та закликав усіх світових лідерів підтримати ці мирні зусилля

ДБР завершило розслідування у справі про привласнення продуктів харчування для військових майже на 6 млн грн

Встановлено ще одного військового РФ, причетного до розстрілу цивільного авто в Гостомелі - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА