18:18 11.11.2013

УСПП та Федерація профспілок просять зустрічі в Януковича через погіршення відносин із Росією

2 хв читати

Голови Федерації профспілок України (ФПУ) Юрій Кулик та Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Анатолій Кінах, реагуючи на звернення членів своїх організацій, занепокоєних погіршенням торговельних відносин із Росією, просять у президента Віктора Януковича термінової зустрічі.

"До ФПУ надходять численні звернення від профспілкових організацій, членів профспілок, у яких висловлюється глибока стурбованість погіршенням протягом останніх місяців економічного становища підприємств через ускладнення виробничих зв'язків із партнерами, зокрема в Російській Федерації та інших країнах СНД", - ідеться в листі Ю.Кулика, розміщеному на сайті федерації.

"У зв'язку з призупиненням РФ сертифікатів на постачання продукції транспортного машинобудування зупиняються такі підприємства, як "Азовмаш", Стахановський вагонобудівний завод, "Дніпровагонмаш", Крюківський вагонобудівний завод. Аналогічні проблеми виникли на підприємствах кондитерської галузі (Вінниця, Маріуполь тощо)", - пише главі держави А.Кінах.

За його словами, через від’ємну зовнішню кон’юнктуру зупинилися підприємства хімічної галузі (Сєверодонецьк, Черкаси, Рівне тощо). Дуже серйозна ситуація у зв’язку з відсутністю ринків збуту продукції склалася в галузях авіа-, автомобільного будування. Загалом спад виробництва в машинобудуванні в січні-вересні 2013р. становив 13,6%, хімічної промисловості – 19,6%. У групі непродовольчих товарів споживання на внутрішньому ринку України частка імпортної продукції становить 57-60%, нагадує президент УСПП.

"З метою вирішення виявлених проблемних питань промислового, підприємницького розвитку, звертаємося до Вас, вельмишановний Вікторе Федоровичу, з проханням проведення термінової робочої зустрічі для розгляду та реалізації спільних дій із вирішення проблемних питань", - пише у своєму листі А.Кінах.

"...Ці обставини потребують термінового реагування органів державної влади та посилення взаємодії сторін соціального діалогу для протидії поширенню негативних соціально-економічних наслідків та упередження соціальних протестів. У зв'язку із зазначеним пропонуємо провести зустріч з Вами, шановний Вікторе Федоровичу з метою обговорення назрілих, актуальних для профспілок проблем", - зазначає, у свою чергу, Ю.Кулик.

Як повідомлялося, проблеми в торгівлі з Росією загострилися з середини літа цього року у зв'язку з наближенням призначеного на 28 листопада у Вільнюсі саміту Східного партнерства, на якому, як заявляли донедавна представники офіційного Києва, Україна мала намір підписати угоду про асоціацію з ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

ГУР ідентифікувало російських льотчиків, які обстрілюють територію України з літаків Ту-95МС і Ту-160

Окупанти за добу обстріляли Суми, Білопілля та 18 прикордонних сіл Сумської області, є загиблий і поранені

Унаслідок ворожих обстрілів у Вовчанську семеро постраждалих за добу

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

Укрпошта випустить марки з кримськотатарською та харківською вишивками

Польща витратить майже $400 млн, щоб зробити бар'єр на кордоні з Білоруссю "непрохідним"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА