17:45 06.11.2013

Україна передала Таїланду перші п'ять ОБТ "Оплот"

2 хв читати

Україна передала Таїланду першу партію серійних нових українських основних бойових танків (ОБТ) "Оплот" у складі п'яти машин, виготовлених на потужностях ДП "Завод ім. Малишева" (Харків) у рамках укладеного в 2011 році контракту.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в середу в прес-службі держкомпанії "Укрспецекспорт", акт технічного приймання бронетехніки сторони підписали у вівторок увечері в Харкові за підсумками завершення повного циклу ходових і вогневих випробувань.

"Інозамовник підтвердив, що технічні характеристики "Оплотів" повністю відповідають вимогам, закріпленим у контракті", - зазначили в держкомпанії.

"Окрім технічного приймання бронетехніки в Україні, буде також проведено її остаточне приймання замовником у Таїланді", - додали в "Укрспецекспорті".

Контракт між ДК "Укрспецекспорт" і оперативним управлінням Королівської Тайської армії на постачання до Таїланду 49 одиниць ОБТ "Оплот" укладено у 2011 році. Загальна вартість контракту становить понад $200 млн. Виконання контракту ДП "Завод ім. Малишева" розпочало у квітні 2012 року.

Україна останніми роками активно розвиває військово-технічну співпрацю з Таїландом. Обсяг укладених у 2006-2011 роках і реалізовуваних сьогодні контрактів на постачання тайській стороні української бронетехніки і, зокрема, БТР-3Е1 і ОБТ Оплот", перевищує $0,5 млрд.

Створений ХКБМ ім. Морозова на замовлення Міноборони України танк БМ "Оплот" взято на озброєння ЗСУ в травні 2009 року, в українську армію поставлено перші два танки.

За оцінками фахівців, новий український ОБТ "Оплот" має хороші ринкові перспективи, зокрема, з урахуванням потреби світового ринку озброєнь у технологічному оновленні бронетехніки виробництва колишнього СРСР: середній вік зміни поколінь у цьому виді озброєнь оцінюється в 15-20 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр-міністр Словенії підтвердив участь у Саміті миру

Унаслідок ракетного удару в Одеському районі загинула одна людина, восьмеро - поранені

Кількість постраждалих у Харкові сягнула 25 - Терехов

На Львівщині під час ремонтних робіт стіна будинку обвалилася на дитину - ДСНС

У с. Веселе на Херсонщині через скидання вибухівки з дрона постраждали двоє людей

Росіяни атакували Дніпропетровщину дронами-камікадзе та артилерією - голова ОВА

В Одесі знову чути вибух, повідомив мер

У Києві на Броварському проспекті в ДТП загинула дитина, вагітна жінка і чоловік у важкому стані в лікарні - прокуратура

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 19, із них четверо у важкому стані - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок ракетної атаки в Одесі збільшилася до п'яти осіб, пошкоджено цивільну інфраструктуру - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА