16:30 22.10.2013

Внутрішні війська МВС поступово зменшать кількість "строковиків", щоб до 2017 року повністю перейти на контрактну службу

2 хв читати

Внутрішні війська (ВВ) МВС України збережуть призов молоді на службу, але поступово зменшуватимуть кількість призовників, щоб до 2017 року повністю перейти на контрактну основу.

"Строкова служба зберігається, але з кожним роком строковиків буде все менше і менше, щоб до 2017 року внутрішні війська теж могли піти від строкової служби і перейти на контракт", - розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-центру - прес-секретар ВВ МВС України Вікторія Кушнір.

Вона нагадала, що наразі внутрішні війська налічують близько 30 тис. осіб, з них приблизно третя частина - строковики, третя - контрактники, а інші - офіцерський склад. Кожен призов на строкову службу кількість призовників скорочуватимуть на 500 - 1 тис.

В. Кушір зазначила, що кількість призовників на строкову службу у внутрішні війська на 2014 рік становила 4 тис. осіб, відповідно, наступного року їх може бути 3,5 тис. або 3 тис.

Керівник прес-центру пояснила, що наразі у ВВ немає можливості повністю укомплектувати підрозділ контрактниками.

Розповідаючи про службу жінок у внутрішніх військах МВС, В.Кушнір розповіла, що на сьогоднішній день на контрактній основі служить близько 4 тисяч жінок: у зв'язку, медичному та фінансовому забезпеченні, у конвої (під час конвоювання жінок- ув'язнених).

"Як експеримент на контрактній основі в почесній варті служать три дівчини. Вони дуже добре себе зарекомендували", - зазначила В.Кушнір.

Також, за її словами , 12 дівчат навчаються у Харківській академії внутрішніх військ, живуть в умовах казарми і задіяні в безпосередньому несенні служби. Після навчання, за словами прес-секретаря, вони також служитимуть на контрактній основі у ВВ МВС.

"Жінки для контрактної служби затребувані" , - додала В.Кушнір.

Як повідомлялося, 14 жовтня 2013 року президент України Віктор Янукович підписав указ про останній призов і перехід на формування Збройних сил на контрактну основу. При цьому, за інформацією прес-служби президента, набір на строкову службу залишиться у внутрішніх військах.

На сьогоднішній день штатна чисельність МВС становить 261 тис. осіб, включно з внутрішніми військами, курсантами вишів, допоміжними службами, цивільними співробітниками, які не враховуються під час розподілу навантаження на співробітників органів внутрішніх справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА