10:06 22.10.2013

У Ялті активізувалися самозахоплення пляжних територій

2 хв читати
У Ялті активізувалися самозахоплення пляжних територій

У Ялті активізувалися самозахоплення пляжних територій, тому до порушників законності застосовуватимуться найжорсткіші заходи закону.

Про це заявив журналістам ялтинський міський голова Сергій Ілаш, коментуючи встановлення одним із ТОВ бетонної огорожі, що перешкоджає доступу до значної частини території Приморського пляжу в центрі міста.

"Ми будемо змушені звернутися до суду й вимагати від забудовників, щоб вони спочатку самостійно знесли стіну. Якщо цього не захочуть, то примусово зноситимемо цю огорожу", - сказав С.Ілаш.

За його твердженням, в цьому випадку керівництво міста мало домовленість із забудовником про можливість доступу городян і туристів на територію цього пляжу, але її було порушено.

"За короткий час територію було захищено стаціонарною огорожею, що не дає пройти на пляж ялтинцям і відпочивальникам, у результаті порушено домовленість", - сказав С.Ілаш.

Він також повідомив, що сьогодні в судах вирішується питання про знесення огорожі, поставленої незаконно одним із підприємців в Алупці, й тепер буде ще одна судова справа щодо знесення огорожі на Приморському пляжі.

"Такі випадки є в нас і у Форосі, і в Сімеїзі, і в Кореїзі, в районі Місхорського парку. На жаль, боротьба ця не припиняється, а лише посилюється", - уточнив С.Ілаш.

За словами градоначальника, цього року місто відвоювало шість захоплених пляжів.

"Усе одно цього замало, і ми боротимемося за те, щоб звільнити самовільно захоплені підприємцями території", - пообіцяв С.Ілаш.

Міський голова зазначив, що для збільшення кількості пляжів, які можна буде відвідувати безкоштовно, сьогодні вирішується питання про передання в комунальну власність ділянки від пляжу "Приморського" до хвилевідбійної стіни в районі галери "Арго" й наведення там ладу, що відповідає всім санітарним нормам.

"Нам потрібний цей пляж, щоб ми могли передати тому чи іншому комунальному підприємству, а воно, у свою чергу, там підтримувало б порядок для відпочинку ялтинців і гостей", - сказав С.Ілаш.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА