13:49 17.10.2013

Участь Європи в модернізації ГТС України може повернути актуальність проекту газотранспортного консорціуму

1 хв читати

Вкладення Євросоюзом коштів у модернізацію української газотранспортної системи (ГТС) непрямо підтверджуватиме намір отримувати через неї певну кількість російського газу, що може повернути актуальність переговорам про створення газотранспортного консорціуму, вважає посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

"Можливо, це зрушить переговори щодо перспектив створення газотранспортного консорціуму", - сказав він журналістам у Києві в четвер.

М.Зурабов висловив думку, що на сьогодні цей проект випав із порядку денного.

"Я не думаю, що найближчим часом є серйозні передумови, щоб цей проект повернувся до порядку денного ", - сказав російський посол.

Як повідомлялося, прем'єр України Микола Азаров у вересні цього року заявив про можливість часткової консервації ГТС, обґрунтувавши її тим, що для країни не вигідна підтримка потужностей ГТС на рівні 150 млрд куб. м на рік після зниження обсягів прокачування удвічі й використання потужностей на рівні 60%.

"Не може Україна самостійно зазнавати таких колосальних витрат. Може, нам законсервувати дві нитки, залишити 50 млрд куб. м"?, - сказав М.Азаров, піддавши критиці відсутність підтримки Європи в цьому питанні.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА