16:55 16.10.2013

Досвід Литви у сфері туризму, містоуправління і створення інфраструктури запровадять у Ялті

2 хв читати
Досвід Литви у сфері туризму, містоуправління і створення інфраструктури запровадять у Ялті

В Ялті впровадять досвід Литви у сфері туризму, містоуправління і створення інфраструктури, заявив журналістам Ялтинський міський голова Сергій Ілаш після поїздки офіційної делегації Ялти до Литовської Республіки.

"Досвід управління в литовських містах, вирішення комунальних проблем, особливо пов'язаних із очищенням територій від сміття, обслуговуванням населення буде детально вивчено і застосовано в Ялті. З Литви для проведення переговорів прибудуть фахівці зі створення очисних споруд, впровадження європейських технологій утилізації твердих побутових відходів" - сказав С.Ілаш.

Особливу увагу, за його твердженням, буде приділено розвитку рекреації та туризму.

"У Литві є дуже цікаві напрацювання щодо курортології, зокрема, щодо лікування дихальних шляхів і опорно-рухової системи, грязелікування. Не менш цікаві напрацювання є у нас, тому ми маємо намір обмінятися досвідом" - уточнив С.Ілаш.

За його словами , сплановано також приїзд представників бізнесу Литви для вивчення можливості будівництва в Ялті готелів, ресторану та розважального комплексу.

"Йдеться про створення за допомогою інвесторів свого роду "литовського села" і для цього в Ялті буде надано місце", - додав С.Ілаш.

Мер Ялти також повідомив про активне впровадження досвіду литовських колег із організації зовнішньої реклами.

"Сенс у тому, що реклама розміщується на зупинках, обладнаних за рахунок самих рекламодавців, які також забезпечують місто велосипедами, стоянками для велосипедів, обслуговують їх. У результаті ми зможемо мати сучасні стоянки для пасажирського транспорту, інші об'єкти, побудовані на кошти рекламодавців" - пояснив С.Ілаш.

Керівник міста також вважає, що для Ялти цілком прийнятний і досвід Литви щодо залучення коштів Євросоюзу на будівництво соціальних об'єктів.

"У містах, де ми були, за кошти Євросоюзу побудовано практично більше половини об'єктів соціальної сфери: спортивні комплекси, будинки відпочинку, центри культури та освіти, нові дороги. Таку ж практику ми маємо намір запровадити і в Ялті" - заявив С.Ілаш.

Він також повідомив, що досягнуто домовленості про те, щоб укласти побратимський договір із курортним містом Палангой, та обговорити питання можливості проведення у червні 2014 року не лише Днів культури Литви в Криму, зокрема, в Ялті, а Днів культури Прибалтики в Криму.

Під час поїздки офіційна делегація Ялти побувала у Вільнюсі, відвідала аквапарк, лижну трасу і соціальний центр у Друскінінкаї, кемпінг і санаторій "Енергетікас" у Паланзі.

Як раніше заявляв С.Ілаш, Ялта в своєму розвитку здійснюватиме багатовекторну інвестиційну політику, оскільки це дозволить у короткий час залучити інвесторів для розвитку міста як головного цілорічного курорту Причорномор'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Раді зареєстрували постанову про звільнення Кубракова

Другий півфінал "Євробачення-2024" відбудеться в четвер, Україна цього разу не голосує

В окупованому Криму 30 "свідків Єгови" зазнали кримінального переслідування - Кримська правозахисна група

ВАКС заарештував заступника міністра агрополітики з альтернативою внесення 20 млн грн застави

Ювенальні прокурори: 546 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії рф

У Нікополі двоє загиблих і двоє поранених унаслідок ранкового артобстрілу

У лікарні залишаються троє дітей, які постраждали внаслідок ворожого удару по Харкову

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів пошкоджено 12 багатоповерхівок і понад 50 приватних будинків, поранено одну людину

За минулу добу окупанти 360 разів вдарили по Запорізькій області, поранено жінку, є руйнування

Сили оборони за добу ліквідували 1300 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА