10:53 10.10.2013

Глазьєв не виключає можливості введення віз з Україною

2 хв читати
Глазьєв не виключає можливості введення віз з Україною

Радник президента Росії Сергій Глазьєв не виключає можливості введення візового режиму з Україною у зв'язку з активною євроінтеграцією Києва.

"Хотілося б цього (введення віз) уникнути всіма силами. Водночас ми маємо розуміти, що в кожного інтеграційного процесу є своя логіка", - сказав Сергій Глазьєв в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

"Якщо ми в рамках Митного союзу уніфікуємо паспортно-візовий контроль і скасуємо на кордоні цей вид контролю, далі, можливо, виникнуть більш жорсткі вимоги до тих, хто в цей режим не увійшов. Тобто, це формально може і не привести до введення віз з Україною та іншими державами, що не стали учасниками нашого об'єднання. Але, виходячи з логіки інтеграційного процесу, така загроза існує", - заявив радник президента Росії.

С.Глазьєв також зазначив, що "якщо Україна, припустимо, увійде до Шенгенської зони з більшістю країн ЄС, а у нас (Росії ) як і раніше буде відсутній безвізовий режим з ЄС, то європейці змусять Україну ввести візовий режим".

Радник президента Росії знову передрік дефолт України після набуття чинності угоди про асоціацію з ЄС, що Київ планує підписати наприкінці листопада у Вільнюсі.

С. Глазьєв назвав дивним рішення влади України щодо приєднання до ЄС, а не до Митного союзу. "Дуже дивне рішення не лише за своїми економічними наслідками, а й за політичними. Тому що та політична сила, яка при владі, прийшла під гаслами зближення з Росією. Вона ж спиралася на нашу підтримку, не було б нашої підтримки, не було цієї політичної сили. Такого відриву політичної верхівки від населення (в Україні - ІФ) ми давно не спостерігали", - заявив радник президента Росії.

Він також заявив: "Українська політична верхівка настільки тісно пов'язана з олігархічним українським капіталом, що бізнес-інтереси превалюють настільки, що ніколи навіть прочитати угоду (проект угоди про асоціацію - ІФ.) Ми раніше за український уряд ознайомилися з тестом цієї угоди. Їм здається, що якщо вони вступлять в асоціацію з Євросоюзом, то гроші , які вони вивезли до Євросоюзу, будуть легалізовані, що, взагалі-то кажучи, є великою помилкою".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА