12:38 04.10.2013

Катеринчук просить євродепутата сприяти у вирішенні питання звільнення Тимошенко

2 хв читати

Народний депутат України Микола Катеринчук в четвер, 3 жовтня, звернувся до євродепутата Аннемі Нейтс-Уйттебрук із проханням сприяти у вирішенні питання звільнення Юлії Тимошенко та у проведенні київських виборів.

Таке звернення пролунало під час роботи круглого столу "Угода про асоціацію як нова парадигма української політики", який відбувся в Києві за ініціативою Європейської партії України 3 жовтня.

Крім того, лідер Європейської партії України М.Катеринчук звернувся з проханням сприяти в проведенні київських виборів цього року до Вільнюського саміту, як це зазначено у так званому "списку Фюле".

М.Катеринчук також повідомив, що цю думку цілком поділяють члени Європарламенту на чолі з Аннемі Нейтс-Уйттебрук, які взяли участь у роботі круглого столу та відзначили позитивні тенденції щодо євроінтеграції України.

Учасники круглого столу відзначили прогрес у євроінтеграційних прагненнях України та консолідацію політичних еліт протилежних таборів, що сприяло ухваленню необхідних євроінтеграційних законопроектів парламентом, проте цього недостатньо, й необхідно домогтися від влади виконання низки умов в частині змін виборчого законодавства з урахуванням висновків Венеціанської комісії та позиції профільних громадських організацій, а також щодо реформування судової системи та припинення вибіркового правосуддя, особливо у справі Ю.Тимошенко.

Крім того, наголошувалося на необхідності ініціювати зміни до закону про судоустрій і статус суддів і ухвалення нового закону про прокуратуру відповідно до рішень Європейського суду з прав людини та рекомендацій Венеціанської комісії.

Депутати Європарламенту під час зустрічі, у свою чергу, зазначили, що майбутній Вільнюський саміт є унікальною можливістю для інтеграції України в ЄС. "Вільнюський саміт для нас усіх - це унікальна можливість", - сказала євродепутат Аннемі Нейтс-Уйттебрук.

Під час роботи круглого столу "Угода про асоціацію як нова парадигма української політики" учасники обговорили нинішній стан інтеграції України в Європейський Союз і перспективи підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС на Вільнюському саміті Східного партнерства наприкінці листопада 2013 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА