17:21 20.09.2013

Ставицький прогнозує підписання УРП з Chevron наприкінці жовтня - на початку листопада

2 хв читати

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький прогнозує підписання угоди про розподіл продукції (УРП) між державою Україна, компанією "Шеврон Юкрейн Б.В." і товариством з обмеженою відповідальністю "Надра Олеська" під час видобутку вуглеводнів на ділянці Олеська наприкінці жовтня - на початку листопада поточного року.

"Обласна рада сьогодні погодила проект. Це дуже серйозний і потужний крок на шляху до підписання угоди. Тепер ми маємо пройти ще Львівську обласну раду. Паралельно з цим уже зареєстровано законопроект, щоб не було протиріччя з Бюджетним кодексом. І у разі вирішення цих питань, я вважаю, що наприкінці жовтня - на початку листопада угоду буде підписано", - повідомив він у коментарі журналістам в Івано-Франківську в п'ятницю.

Міністр зазначив, що "уряд, як і обіцяв, вирішить усі завдання і все буде в порядку".

Він також уточнив, що сесію Львівської облради заплановано на 1 жовтня.

"Ми направили клопотання (про включення питання щодо УРП із Chevron - ІФ). Нині це клопотання вивчається, і вже завтра нам буде надано відповідь. Але хочу зазначити, що ми переконані в тому, що це рішення буде включено до порядку денного. Тому що його вже було включено напри кінці червня - на початку липня, потім працювали також робочі групи", - розповів Е.Ставицький.

Він вважає, що "львівська громада ухвалить такі самі рішення, зважені, позитивні для нашої держави, як і івано-франківська громада".

Як повідомлялося, Івано-Франківська облрада 20 серпня відмовилася погодити запропонований проект УРП з Chevron і закликала уряд внести до нього зміни.

Мінприроди і Chevron пішли на поступки Івано-Франківській та Львівській облрадам за проектом УРП.

Івано-Франківська облрада на позачерговій сесії 20 вересня погодила УРП з Chevron, але рішення набуде чинності після виконання низки умов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА