17:12 12.09.2013

Послугу перенесення номера MNP на мобільних мережах можна реально запустити не раніше березня 2014 р. - думка

2 хв читати

Реалістичний термін запуску послуги перенесення номера (MNP, Mobile Number Portability) на мобільних мережах - не раніше другого кварталу 2014 року, вважають у компанії "МТС Україна".

"Реалістичні терміни запуску послуги - не раніше другого кварталу наступного року", - сказав у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" директор з корпоративного управління і контролю "МТС Україна" Олег Проживальський.

Він назвав гарною новиною для проекту факт визначення адміністратора централізованої бази даних MNP.

"Оскільки саме адміністратору передані повноваження з розробки відсутніх нормативних документів, треба думати, що така робота розпочнеться найближчим часом, і ми отримаємо відповіді на ті питання, які фактично стримували подальше просування проекту", - зазначив О.Проживальський.

Він не зміг назвати суму, в яку може обійтися вартість проекту, зазначивши, що про це можна буде говорити після того, як адміністратор конкретизує умови реалізації послуги, розробить інструкції з обробки інформації при переході абонентів.

"Після цього оператори зможуть закупити додаткове обладнання, що буде здатне працювати за заданим алгоритмом, внести зміни у свої білінгові системи, встановити і протестувати устаткування у взаємодії один з одним та адміністратором централізованої бази даних", - наголосив О.Проживальський.

За його словами, незважаючи на те, що реалізація проекту потребує додаткових витрат для оператора, планів підвищення тарифів у зв'язку з введенням нової послуги у "МТС Україна" немає.

"Безумовно, реалізація проекту потребує додаткових витрат. Для ринку в цілому MNP - витратний проект, однак користуватися послугою буде небагато абонентів. Кожен оператор буде справлятися з цим по-своєму. У нас в планах підвищення тарифів немає " , - сказав О.Проживальський .

Як повідомлялося , Нацкомісія , що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації , на засіданні у вівторок обрала консорціум " Український центр підтримки номерів і адрес " (включає Український державний центр радіочастот та Український мережевий інформаційний центр) адміністратором централізованої бази даних послуги MNP .

Згідно з положенням про послугу перенесення номера (розроблено НКРЗІ - ІФ), для абонентів послуга буде безкоштовною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочався другий процес проти групи "Рейхсбюргерів"

Війська РФ за минулий день здійснили 34 обстріли 11 громад Сумської області, одна людина поранена

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА