19:38 12.08.2013

Позику СБ у $300 млн на iнвестпроекти з енергоефективностi у 2014 р. отримають сiм пiдприємств теплопостачання - Мiнрегiон

2 хв читати

Сiм пiдприємств у сферi централiзованого теплопостачання вiдiбрано для участi в новому проектi Свiтового банку (СБ, World Bank) "Пiдвищення енергоефективностi в секторi централiзованого теплопостачання України", початок реалiзацiї якого заплановано на другу половину 2014 року.

Як повiдомила прес-служба Мiнiстерства регiонального розвитку, будiвництва та житлово-комунального господарства (Мiнрегiон) у понедiлок, Мiнiстерство фiнансiв днями надало Мiнрегiону ще три позитивнi оцiнки фiнансового становища пiдприємств Миколаєва, Харкова та Iвано-Франкiвська, що планують взяти участь у новому проектi СБ.

"Фiнансування обсягом $300 млн на реалiзацiю запланованих заходiв буде надано за пiдтримки iнвестицiйної позики СБ", - йдеться в повiдомленнi.

Таким чином, згiдно з даними Мiнрегiону, фiнансування буде надано для ККП "Донецькмiськтепломережа", КП "Харкiвськi тепловi мережi", ОКП "Миколаївоблтеплоенерго", МКП "Херсонтеплоенерго", КП "Вiнницямiськтеплоенерго", ДМП "Iвано-Франкiвськтеплокомуненерго" та КП "Мiськтепловоденергiя" (Кам'янець-Подiльський Хмельницької обл.).

"Iнвестицiї будуть спрямованi на пiдвищення економiчної та енергетичної ефективностi пiдприємств, мiнiмiзацiю витрат паливно-енергетичних ресурсiв, удосконалення iнституцiйного потенцiалу та пiдвищення надiйностi функцiонування систем теплопостачання", - зазначає Мiнрегiон.

Iншi деталi про умови зазначеної позики в повiдомленнi не уточнюються.

Як повiдомлялося з посиланням на главу Мiнрегiону Геннадiя Темника, мiнiстерство до 13 травня "опрацювало" з мiжнародними фiнансовими органiзацiями iнвестицiйнi проекти у сферi ЖКГ та регiонального розвитку на суму близько 15 млрд грн.

За словами мiнiстра, окрiм зазначеного проекту СБ у сферi теплопостачання, Мiнрегiон, зокрема, розглядав можливiсть продовження реалiзацiї iнвестпроекту у сферi мунiципальної iнфраструктури: планувався запуск проекту "Мунiципальна iнфраструктура України-2" у сферi водопостачання та водовiдведення i твердих побутових вiдходiв.

Проекти передбачалося реалiзувати за участю СБ, Європейського iнвестицiйного банку, Європейського банку реконструкцiї i розвитку та iнших.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА