10:51 07.08.2013

Питання про притягнення винних в аварії на "Стиролі" до відповідальності буде порушено після висновків експертів - заступник генпрокурора

2 хв читати
Питання про притягнення винних в аварії на "Стиролі" до відповідальності буде порушено після висновків експертів - заступник генпрокурора

Експертна комісія, яка нині розслідує аварію на заводі концерну "Стирол" у Горлівці (Донецька обл.), наразі має три версії події: порушення правил експлуатації обладнання, недбалість обслуговування персоналу та порушення правил техніки безпеки.

Як повідомив на брифінгу в Горлівці в середу заступник генерального прокурора України Анатолій Пришко, до області прибула група слідчих Генеральної прокуратури, які нині оглядають місце події, вилучають документи, допитують свідків тощо.

Коментуючи причини аварії, він зазначив, що "в аміакопроводі утворилася тріщина, вийшов назовні аміак, який потрапив на людей". При цьому А.Пришко додав, що ніякої екологічної загрози людям та місту нині немає.

За його даними, нині в медичних закладах перебувають 22 постраждалі від аварії, вісім із них у важкому стані.

Заступник генпрокурора ще раз нагадав, що відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою, якщо воно спричинило загибель людей), санкція якої передбачає до восьми років позбавлення волі. Водночас питання про притягнення якихось співробітників підприємства до якоїсь відповідальності можна буде порушувати лише після висновків експертної комісії.

Він також відповів на запитання, чи дійсно керівництво концерну "Стирол" приховувало інформацію про аварію. "Дійсно, повідомлення про подію надійшло до правоохоронних органів за деякий час, і ми нині з'ясовуємо, чому так сталося", - зазначив А.Пришко.

За словами заступника генпрокурора, аварію розслідує Міністерство внутрішніх справ. "На виконання доручення генерального прокурора Віктора Пшонки для розслідування причин аварії створено оперативно-слідчу групу, до складу якої увійшли представники МВС та СБУ. Генеральна прокуратура проведення досудового розслідування доручила центральному апарату МВС", - зазначив А.Пришко.

Як повідомлялося, 6 серпня о 14.30 під час капітального ремонту заводу №1 ПАТ "Концерн Стирол" стався викид газу аміаку, за попередніми даними - через розрив аміакопроводу. Унаслідок події загинули п'ятеро людей. До реанімації потрапили дев’ятеро жителів Горлівки. Загалом госпіталізовано 22 людини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

14-15 травня в центрі Києві можливі обмеження дорожнього руху через проведення охоронних заходів

Росіяни атакували Нікопольський район дронами й артилерією - голова ОВА

Російські снайпери обстріляли машину поліції під час евакуації громадян із Вовчанська

Заступник глави Мінвідновлення Азархіна подала у відставку у зв'язку зі звільненням віцепрем'єра Кубракова

На Харківщині тривають бої, ЗСУ здійснюють зачистку на північній околиці Вовчанська - Генштаб

Єрмак зустрівся з Олександром Соросом

Українські воїни розбили колону техніки й піхоту окупантів, які намагалися здійснити прорив на Харківщині

Окупанти вдарили по фермі в Коротичах, один цивільний загинув, троє поранені - Синєгубов

Зеленський змінив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки - указ

На Херсонщині в пожежі, що розпочалася внаслідок обстрілу, загинули двоє людей - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА