11:57 31.07.2013

Українська прикордонслужба отримає компенсацію в майже 140 тис. грн за збитки під час затримання турецької шхуни-браконьєра

2 хв читати

Районний суд Севастополя 30 липня, розглянувши позов про відшкодування збитків Державній прикордонній службі України через затримання та конвоювання турецької шхуни-браконьєра "Чанак Чалик", присудив виплатити прикордонникам компенсацію.

Як повідомляє в середу прес-служба Держприкордонслужби України, порушникам доведеться виплатити компенсацію сумою 136 тис. грн.

У прикордонвідомстві нагадали, що корабель морської охорони "Миколаїв" затримав турецьку рибопромислову шхуну "Чанак Чалик" 23 лютого цього року за 50 миль від мису Тарханкут (Крим) у виключній морській економічній зоні України. На шхуні (порт приписки - Стамбул) перебували семеро людей команди, усі громадяни Туреччини. Також на борту прикордонники виявили дерев'яну тару для зберігання риби, 141 ємність з-під сіток та 1,5 т льоду.

Затримання відбувалося в складних погодних умовах, оскільки шторм на морі сягав 4-5 балів.

Під час наближення прикордонного корабля шхуна вимкнула ходові вогні, знялася з дрейфу і почала рухатися у напрямку Туреччини, а екіпаж не відреагував на сигнальні ракети з вимогою зупинки.

Капітан шхуни не надав суднових документів, оскільки їх не було. Перебування у виключній морській економічній зоні України він намагався пояснити складними штормовими умовами і поломкою системи GPS.

Проте українські прикордонники з'ясували, що цю шхуну вже затримували прикордонники Румунії, а екіпаж виявляв непокору під час затримання.

Судно нині конфісковано в дохід держави як знаряддя протиправної діяльності.

Раніше в новинах траплялася назва шхуни "Чанак Чилар".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА