12:10 08.07.2013

Вивезення меланжу з Любашівського району Одеської області розпочнеться в понеділок

1 хв читати

Вивезення компонента ракетного палива меланжу з Любашівського району Одеської області розпочнеться в понеділок, повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в райадміністрації.

Наразі під завантаження подано перші сім вагонів. Час початку вивезення меланжу і загальні терміни робіт наразі не відомі.

Загалом на складі військової частини А3516 зберігається 3,5 тис. тонн (60 цистерн) токсичного компонента ракетного палива меланж.

За словами голои Любашівської райадміністрації Максима Обода, після вивезення небезпечних речовин на території військової частини відбудеться попереднє екологічне обстеження та здійснено комплекс заходів щодо нейтралізації забруднення. Як повідомлялося, в середині березня поточного року Одеська залізниця (Одеська залізниця) почала відновлювати під'їзний шлях до військової частини А3516 на станції Любашівка для того, щоб з території військової частини можна було вивезти меланж. Роботи виконувалися на вітці завдовжки 4 км.

Вивезення понад 3 тис. тонн окислювача для ракетного палива - меланжу з Любашівського району Одеської області, опинилося під загрозою через те, що невідомі розібрали 4 км залізничних рейок.

Хімікат мали вивезти на кількох залізничних складах до кінця 2012 року в рамках співпраці між Україною та ОБСЄ.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА