19:20 04.07.2013

Немиря про перспективу України підписати угоду з ЄС в листопаді: Не можна ворожити на кавовій гущі

2 хв читати

В України залишиться шанс для підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом у разі, якщо цього не відбудеться під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі, вважає голова комітету з питань європейської інтеграції Григорій Немиря (фракція "Батьківщина").

"Саміт Східного партнерства відбувається раз на два роки. Якщо ми не підпишемо угоду у Вільнюсі восени цього року, то наступний саміт відбудеться в 2015 році. Проте такі угоди підписуються не обов'язково на самітах, й усе залежатиме від України - чи виконаємо ми необхідні критерії", - сказав Г.Немиря в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на запитання, чи має Україна шанс у листопаді стати асоційованим членом ЄС, він сказав: "Тут не можна ворожити на кавовій гущі. Нині немає упевненості, що цю угоду буде підписано, так само, як і немає упевненості в тому, що цю угоду не буде підписано. Можливість кращого сценарію для України залишається, але часу для його реалізації дедалі менше. За нас ніхто не зробить нашу роботу".

Водночас Г.Немиря оптимістично оцінює можливе ставлення ЄС у разі непідписання угоди в листопаді: "Не відвернеться ЄС. Україна залишиться сусідом Європейського Союзу".

"ЄС - дуже реалістичне утворення, яка керується принципом: довіряй, але перевіряй. Звісно, довіра до заяв і обіцянок, які не було виконано, зменшується, і щоб її відновити, необхідно більше реальних справ", - зазначив голова комітету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА