20:10 13.06.2013

Міненерговугілля додатково вивчить доцільність позову до Westinghouse щодо пошкоджених збірок

1 хв читати

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України додатково вивчить доцільність судового позову до компанії Westinghouse стосовно чотирьох пошкоджених збірок ядерного палива.

Про це глава відомства Едуард Ставицький повідомив журналістам у Києві в четвер.

"Я вважаю, що юридичний департамент "Енергатома" ще повинен ретельно вивчити це питання, вийти з пропозицією на міністерство, а потім міністерство звернеться до уряду з цього питання", - сказав він.

Як повідомлялося, НАЕК "Енергоатом" готує позов до транснаціональної компанії Westinghouse стосовно пошкоджених збірок ядерного палива, поставлених цією компанією.

Навесні 2012 року під час планово-запобіжного ремонту на Южно-Українській АЕС було виявлено, що три ТВЗ-W механічно пошкоджені та не придатні для подальшої експлуатації. Причиною відмови збірок визнано недоліки в їх конструкції. Паливо Westinghouse експлуатувалося зі збірками російського виробництва.

Державна фінансова інспекція України оцінила збитки "Енергоатома" через ушкодження паливних збірок Westinghouse у 114 млн грн.

Основним постачальником ядерного палива для АЕС України є російська паливна компанія "ТВЕЛ". Україна також співпрацює з Westinghouse Electric Sweden AB (Швеція) у рамках підписаного в 2008 році контракту на комерційні постачання ЗЯП у 2011-2015 рр.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА