09:02 13.06.2013

Туреччину непокоїть перспектива проходження танкерів зі СПГ через її протоки - посол

2 хв читати

Туреччина розуміє плани України у сфері диверсифікації джерел постачання енергоносіїв, але танкерам зі скрапленим природним газом (СПГ) для українського LNG-термінала краще шукати шлях в обхід турецьких проток, заявляє посол Туреччини в Україні Мехмет Cамсар (Mehmet Samsar).

"Ми розуміємо потребу України в диверсифікації джерел постачання енергоносіїв і підтримуємо Україну в цьому, але нас непокоїть небезпека перебування в наших протоках танкерів зі СПГ (для українського LNG-термінала - ІФ) для людей і навігації", - сказав турецький посол під час організованої Європейською Бізнес Асоціацією (ЄБА) спільно з ПРООН в Україні торговельно-інвестиційної місії "Туреччина-Україна" в середу в Києві.

"Ми не можемо наражати на небезпеку міста Туреччини. Вважаємо, що якщо танкери обходитимуть турецькі протоки - це буде найкращим рішенням", - сказав він.

Як повідомив заступник голови Держінвестпроекту Микола Стеблинський, питання співпраці між Україною і Туреччиною в проекті українського LNG-термінала планується розглянути під час 9-го засідання двосторонньої міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва, запланованого на 25 червня в Анкарі. "Сподіваюся, що під час засідання сторони знайдуть компроміс із питань постачань енергоносіїв через територію Туреччини", - сказав він.

Раніше Україна й Туреччина також розглядали можливість співпраці в галузі будівництва LNG-термінала для прийому скрапленого газу на її території. Зокрема, восени 2012 року Туреччина пропонувала Україні побудувати новий термінал перед Мармуровим морем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

Зеленський запросив прем'єр-міністра Іраку до участі в Саміті миру

Зеленський під час зустрічі з молодими вченими: Ваші дослідження та відкриття наближають перемогу

Зеленський обговорив із президентом Азербайджану двостороннє співробітництво

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА