19:21 22.05.2013

Організатори гей-параду відмовляться від акції в разі її заборони з боку КМДА

2 хв читати

Організатори Маршу рівності заявляють, що відмовляться від проведення гей-параду в разі його заборони Київською міськдержадміністрацією.

В інтерв'ю порталу Страйк.ua організатори заходу на запитання про готовність у разі заборони вийти на вулиці столиці, відповіли: "Ні, ми не порушуватимемо закону. Ми готові діяти тільки у співпраці з владою та міліцією".

"Ми впевнені, що для КМДА Марш рівності є дуже незручним заходом. Можливо, місто побоюється, що не зможе запобігти сутичкам і заворушенням. Можливо, місто просто не поважає тих, хто хоче заявити свій протест", - повідомив співрозмовник порталу, коментуючи причини звернення КМДА до суду з проханням про заборону проведення будь-яких заходів, крім передбачених програмою святкування Дня Києва, 25 травня в центральній частині міста.

Крім того, представники оргкомітету Маршу рівності розповіли, що, за їхньою інформацією, до депутатського звернення до Київської міськадміністрації з проханням скасувати дату проведення заходу долучилися представники всіх парламентських фракцій: "За нашою інформацією, практично всі наявні фракції звернулися з проханням не тільки скасувати дату, а й узагалі перешкодити проведенню маршу".

Раніше повідомлялося, що від організаційного комітету "Київ ПРАЙД 2013" і представників ЛГБТ-організацій надійшло повідомлення про проведення 25 травня мирної демонстрації - Маршу рівності. Його метою є подолання дискримінації та досягнення рівності для всіх соціальних груп і меншин в Україні. Заявлена кількість учасників - близько 500 осіб.

Водночас станом на 21 травня до КМДА надійшли десять повідомлень про акції протесту, спрямовані на перешкоджання проведенню акції представниками ЛГБТ-організацій. Заявлена кількість осіб становить близько 39 тис. осіб. Також зареєстровано понад 500 звернень від громадян і громадських організацій із проханням заборони проведення Маршу рівності, під якими підписалися більше ніж 10 тис. осіб, і звернення до голови КМДА від 61 народного депутата з проханням через судові органи обмежити проведення будь-яких тематичних вуличних заходів ЛГБТ-спільнотою у травні-червні 2013 року.

На 25 травня міська влада запланувала близько 200 загальноміських і культурних заходів, пов'язаних із відзначенням Дня столиці та Дня Києва.

З огляду на всі зазначені факти влада неодноразово зверталася до організаторів Маршу рівності з проханням перенести запланований марш, однак організатори маршу відмовилися змінити дату. Враховуючи необхідність забезпечити належний рівень проведення загальноміських і культурних заходів, присвячених Дню Києва, КМДА змушена була звернутися до суду.

У Департаменті громадських комунікацій зазначають, що КМДА готова забезпечити належне проведення всіма організаціями та громадянами мітингів, походів і демонстрацій, гарантовані статтею 39 Конституції України. Водночас міська влада має діяти в рамках законодавства та вживати необхідних заходів для забезпечення державного і громадського порядку, захисту життя і здоров'я людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА