14:56 17.05.2013

ГПУ має припинити пропаганду і шукати справжніх замовників вбивства Щербаня - заява захисту Тимошенко

5 хв читати

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко заявляє, що показання свідків у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня не доводять провини екс-прем'єра.

Як наголошується в заяві, поширеній прес-службою партії "Батьківщина" у п'ятницю, під час допиту свідок Ігор Мар'їнков свідчив лише зі слів третіх осіб, яких було вбито 15 років тому. "Свідок Мар'їнков ніколи особисто не був знайомий з Юлією Тимошенко і ніколи її не бачив. Мар'їнков зазначив, що у нього немає жодних доказів причетності Юлії Тимошенко до трагічної загибелі Євгена Щербаня", - наголошується в заяві.

Захист екс-прем'єра також заявляє, що свідок Сергій Зайцев говорив лише зі слів свого родича Петра Кириченка, "якого сам називав алкоголіком і наркоманом". "Надалі Кириченко спростовував ці свідчення. Так званий свідок Зайцев ніколи не був знайомий з Юлією Тимошенко і ніколи з нею не зустрічався. Зайцев зазначив, що у нього немає жодних доказів причетності Юлії Тимошенко до трагічної загибелі Євгена Щербаня", - наголосили захисники.

Також захист зазначив, що і свідок Володимир Щербань щодо подій 96-го року та участі в них Ю.Тимошенко свідчив лише зі слів третіх осіб. "Володимир Щербань зазначив, що не має жодних доказів причетності Юлії Тимошенко до трагічної загибелі Євгена Щербаня. Свідчення Володимира Щербаня, надані за словами Віталія Гайдука, останній і спростував", - зазначається в заяві.

За словами захисту, свідок Олександра Кужель чітко зазначила, то жодних конфліктів між Є.Щербанем і Ю.Тимошенко ніколи не існувало. "Вона повідомила, що в неї немає жодних доказів причетності Юлії Тимошенко до трагічної загибелі Євгена Щербаня", - наголошується в заяві захисту.

Захист екс-прем'єра також зазначає, що свідок Сергій Тарута чітко наголосив, що жодних серйозних конфліктів між корпораціями "ЄЕСУ" та ІСД ніколи не було, а після підписання 30 грудня 1995 року між ними агентської угоди обидві сторони сумлінно виконували умови цієї угоди без жодних взаємних претензій. "Будь-яких доказів причетності Юлії Тимошенко до трагічної загибелі Євгена Щербаня у нього немає", - також зазначають захисники.

Також, за даними захисту екс-прем'єра, свідок Віталій Гайдук спростував низку тверджень свідка В.Щербаня. Він також зазначив, що жодних серйозних конфліктів між корпораціями ЄЕСУ та ІСД ніколи не було, а після підписання 30 грудня 1995 року між ними агентської угоди обидві сторони сумлінно виконували умови цієї угоди без жодних взаємних претензій.

"Жодних доказів причетності Юлії Тимошенко до трагічної загибелі Євгена Щербаня у свідка Гайдука немає. Він зазначив, що нібито існував конфлікт між прем'єр-міністром Павлом Лазаренком і губернатором Донеччини Володимиром Щербанем, але він вичерпався після звільнення Володимира Щербаня з посади голови Донецької ОДА згідно з указом президента Леоніда Кучми", - наголошується в заяві.

Стосовно допиту свідка П.Кириченка, то в захисті також зазначають, що він надавав всі свої свідчення переважно зі слів третіх осіб, зокрема П.Лазаренка, а також померлого 15 років тому Олександра Мільченка.

"При цьому цей так званий свідок чітко зазначив, що у нього немає жодних доказів причетності Юлії Тимошенко до трагічної загибелі Євгена Щербаня. Кириченко також зазначив, що у нього немає жодних доказів того, що Юлія Тимошенко надавала комусь якісь вказівки про перерахування коштів на рахунки контрольованій ним (Кириченком) компанії Orphin SA. Кириченко підтвердив, що саме він проводив всі розмови з Мільченком, що саме він разом з Мільченком відкривав останньому рахунки в банках, саме він з рахунків своєї компанії Orphin SA перераховував кошти Мільченку на ці рахунки", - зазначають у захисті екс-прем'єра.

Також захисники повідомили, що свідок підтвердив, що в розмові з ним Ю.Тимошенко зазначила, що нічого не знала про замовне вбивство Є.Щербаня, а також розповів, що Ю.Тимошенко нібито сказала: "у Щербаня було багато ворогів, його міг убити хто завгодно". "Кириченко прямо спростував низку тез Генеральної прокуратури, які містяться в так званому повідомленні про підозру, назвавши їх брехнею. Кириченко підтвердив свої свідчення, надані правоохоронцям США в 2001 році, що він перераховував кошти Мільченку для здійснення інвестицій. Захист критично ставиться до свідчень Кириченка, оскільки зазначена особа цілком і тотально залежна від ГПУ. Однак навіть у цих своїх показах Кириченко не надав жодних доказів причетності Юлії Тимошенко до трагічної загибелі Євгена Щербаня", - наголошується в заяві.

У зв'язку з цим захист укотре звертається до керівництва генпрокуратури з вимогою припинити "це політико-пропагандистське шоу", закрити справу щодо Ю.Тимошенко у зв'язку з відсутністю в її діях складу злочину і шукати справжніх замовників вбивства Є.Щербаня серед тих, хто отримав економічні та політичні дивіденди від його смерті.

Як повідомлялося, 16 травня заступник генерального прокурора України Лілія Фролова заявила, що кілька допитаних свідків у справі про вбивство народного депутата Є.Щербаня вказали на причетність екс-прем'єра Ю.Тимошенко до скоєння цього злочину.

"Всі чотири свідки, на сьогоднішній день, прямо або побічно підтверджують цю причетність, що дає нам право все-таки говорити про наші підозрі щодо причетності Тимошенко до цього злочину", - сказала Л.Фролова у четвер на брифінгу в Києві.

Розповідаючи про допит у середу колишнього радника екс-прем'єра Павла Лазаренка, П.Кириченка, прокурор наголосила, що його свідчення також підтвердили причетність Ю.Тимошенко до цього вбивства.

"Він говорив абсолютно вільно, жодного тиску на нього не було", - наголосила вона.

Раніше, 15 травня в Печерському суді Києва відбувся допит свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня Петра Кириченка.

Під час допиту П.Кириченко розповів, посилаючись на слова виконавця вбивства Є.Щербаня Олександра Мільченка, про те, що Ю.Тимошенко і П.Лазаренко були організаторами вбивства депутата, і про те, що за цей злочин перераховувалися гроші, що належать Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА