09:48 07.05.2013

Випуск свинцю і цинку в світі знову буде перевищувати споживання в 2013 р. - ILZSG

2 хв читати

Виробництво свинцю і цинку в світі в 2013 році буде підвищуватися такими ж темпами, як і споживання, в результаті чого на ринках збережеться надлишок металу, йдеться в повідомленні International Lead and Zinc Study Group (ILZSG).

Споживання свинцю в світі в 2013 році зросте на 4,8% - до 11,09 млн тонн, зокрема, в Китаї підйом складе 6,7%. Після падіння в 2011-2012 роках очікується підвищення попиту в Європі цього року на 1,9%. Збільшення показника в США оцінюється в 1,2%. Також ILZSG прогнозує приріст попиту в Бразилії, Індії, Індонезії, Південній Кореї. Мексиці, Таїланді та Туреччині.

Виробництво рафінованого свинцю за підсумками поточного року підвищиться на 4,8% і досягне 11130000 тонн, у тому числі завдяки зростанню в КНР на 6,2%. Крім цього прогнозується збільшення випуску в Європі, Австралії, Казахстані, Південній Кореї, Мексиці та США, йдеться в повідомленні.

Виходячи з цього, група вважає, що в 2013 році на світовому ринку свинцю збережеться профіцит у розмірі близько 42 тис. тонн.

Як прогнозує ILZSG, споживання рафінованого цинку в цьому році підніметься на 5,2% і складе 12980000 тонн після падіння на 3,3% за підсумками минулого року. У Китаї попит збільшиться на 6,8%, в Європі - на 1,7%, в США - на 2,9%.

Випуск цинку в світі зросте на 5,2% - до 13,25 млн тонн. При цьому КНР наростить виробництво на 9,7%, Європа - на 1,9%. Крім того, як очікує група, буде зафіксовано підвищення випуску металу в Австралії, Бразилії, Індії, Японії, Південної Кореї і Перу.

Таким чином, на світовому ринку знову сформується надлишок цинку на рівні 273 тис. тонн, відзначається в прес-релізі.

ILZSG, створена ООН в 1959 році, надає інформацію про постачання і попиті на цинк і свинець, проводить дослідження ситуації на світових ринках цих металів. Членами групи є Австралія, Бельгія, Бразилія, Болгарія, Канада, Китай, Фінляндія, Франція, Німеччина, Індія, Іран, Ірландія, Італія, Японія, Південна Корея, Марокко, Намібія, Нідерланди, Норвегія, Перу, Польща, Португалія, Росія, Сербія, ПАР, Іспанія, Швеція, Таїланд, США, а також Європейська комісія.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ФДМУ вперше реалізував через "Прозорро.Продажі" конфісковане майно підсанкційних осіб – квартири Шелкова та Сальдо

Кулеба: Україна просить партнерів розглянути можливості щодо перехоплення зі своєї території ракет, випущених РФ по українських населених пунктах

Окупанти активізувалися на Харківщині, складна ситуація залишається на покровському напрямку - Генштаб

У Генштабі підтвердили знищення в Криму російського ракетного корабля "Циклон"

Глава МЗС Німеччини: Зеленський є законним і легітимним президентом України

У Херсоні вже три постраждалих унаслідок денного обстрілу - міськадміністрація

Зеленський обговорив із Бербок постачання комплексів ППО

У Херсоні внаслідок обстрілу постраждав підліток - голова міськадміністрації

Київська влада розгляне питання усунення Булгакова з публічного простору після формування УІНП остаточної позиції щодо нього - відповідь на петицію

Ексмера Балаклії, підозрюваного в держзраді, судитимуть заочно - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА