16:58 30.04.2013

Представник Тимошенко в ЄСПЛ: Добрим тоном для уряду було б не подавати апеляції на рішення Євросуду за скаргою екс-прем'єра

2 хв читати

Українському уряду не слід подавати апеляцію на рішення Європейського суду з прав людини за скаргою екс-прем'єра Юлії Тимошенко, оскільки апеляція буде непереконливою. Захист Ю.Тимошенко навряд чи буде оскаржувати невстановлення ЄСПЛ фактів катування екс-прем'єра, заявляє її представник в ЄСПЛ Валентина Теличенко.

"Думаю, що наступні три місяці (час для подачі апеляції, протягом якого рішення ЄСПЛ не вважається таким, що набуло чинності - ІФ) всі дуже уважно придивлятимуться до дій уряду та заяв офіційних осіб Міністерства юстиції стосовно того, буде чи ні апеляційне оскарження урядом або Тимошенко проти України", - сказала В.Теличенко на прес-конференції в Києві у вівторок.

При цьому вона висловила думку: "Добрим тоном із боку уряду було б не оскаржувати рішення. Нехай замисляться: зайвий раз українському уряду програвати ще й в апеляції? Кому це потрібно?".

На переконання В.Теличенко, якщо Кабінет Міністрів подасть апеляцію, то вона буде непереконливою, і ЄСПЛ не задовольнить її.

"Я думаю, що апеляція українського уряду... також буде непереконливою в справі Тимошенко, як і в справі Юрія Луценка", - сказала вона.

У цьому контексті адвокат резюмувала: "Якщо поводитися гідно... якщо наш уряд хоче поводитися гідно, то не потрібно використовувати всі, які лише є, важелі, щоб довести зворотне від очевидного й спробувати довести Європі, що не було політичних мотивів... і прийняти як належне рішення ЄСПЛ".

Коментуючи рішення ЄСПЛ про те, що катувань стосовно Ю.Тимошенко не було, В.Теличенко наголосила, що екс-прем'єр перебуває в умовах "дещо кращих, ніж звичайні арештанти".

"Виходячи з того, що уряд України все-таки госпіталізував її, хоч і з запізненням, виходячи з того, що до лікування було допущено німецьких лікарів та було надано медичні послуги в обсязі, який визначили німецькі лікарі, суд довго обговорював й сперечався стосовно цих обставин, і чотирма голосами проти трьох визнав вважати, що це все не було належними умовами для заарештованої особи, але катуванням це все-таки не слід називати", - пояснила вона.

У цьому контексті В.Теличенко наголосила, що апеляція щодо цього пункту з боку екс-прем'єра не є такою важливою, оскільки встановлено ключові порушення, такі як незаконність арешту та його політична мотивація.

"Звичайно, можна було б оскаржити від імені заявниці це рішення суду, можна було б намагатися довести... Можливо, така апеляція й мала б перспективу задоволення. Я ще не радилася з Юлією Володимирівною із цього приводу та з командою захисників, але я вважаю, що вкрай важливо розійтися на тому, що апеляція є не такою вже й важливою", - зазначила адвокат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА