12:46 11.04.2013

Ліквідувати прорив дамби Бортницької станції допомагали військовослужбовці Президентського полку - Міноборони

2 хв читати

Майже 300 військовослужбовців окремого полку президента України та 101-ї бригади охорони Генерального штабу Збройних сил України залучалися до робіт із ліквідації аварії на станції аерації в Бортничах (Київська обл.).

Як повідомили в департаменті преси та інформації Міністерства оборони України в четвер, військовослужбовців ЗСУ викликали близько 2:00 через неможливість подолати прорив.

"У зв'язку з небезпекою просування важкої техніки дамбою, перенасиченою талою водою, було вирішено вручну передавати мішки з піском до місця промивки", - наголошується в повідомленні.

Оскільки самої дамби дістатися було неможливо, солдати кидали у воду мішки з землею, піском і глиною, які підвозили машинами, прокладаючи шлях до прориву. Співробітники станції, рятувальники й армійці власноруч наповнювали мішки піском і несли близько 200 метрів, щоб створити шлях для рятувальних машин.

Прорив було локалізовано близько 3:00. О 5:45 четверга роботи на станції в Бортничах вже було завершено, а витік води припинено шляхом спорудження перемички та зміцнення обвалування в місці промивки. Надзвичайну ситуацію ліквідовано, наразі загрози для довкілля немає.

"Залучення великої кількості людей було необхідним через те, що повністю розмило й затопило дорогу до мулових полів, і техніка не могла пройти. Тому єдиним і можливим засобом оперативної ліквідації прориву та запобігання розширенню масштабів події стало залучення особового складу для виконання робіт вручну", - наголосили в Міноборони.

За даними департаменту преси та інформації Міноборони, загалом у ліквідації аварії на станції аерації були задіяні близько 600 осіб і 36 одиниць спеціальної техніки, а саме: 270 військовослужбовців Збройних сил України, близько 310 працівників ДСНС України та від технічних служб водоканалу 40 осіб. Також було використано 5 тис. мішків із піском.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА