11:16 10.04.2013

Вілкул: Причиною аварії Ан-24 у Донецьку стала помилка екіпажу

2 хв читати
Вілкул: Причиною аварії Ан-24 у Донецьку стала помилка екіпажу

Результати роботи комісії з розслідування причин авіакатастрофи Ан-24 у Донецьку свідчать про те, що причиною цієї аварії стала втрата швидкості літака під час заходження на посадку через помилку не підготовленого та не допущеного до польоту в цих метеоумовах екіпажу.

"Причинами катастрофи була втрата швидкості літака під час заходження на посадку через помилку не підготовленого та не допущеного до польоту в цих метеоумовах екіпажу", - заявив віце-прем'єр Олександр Вілкул на брифінгу в середу.

О.Вілкул поінформував, що, згідно з рішенням Державної авіаційної служби України, авіакомпанії "Південні авіалінії" заборонено виконання всіх видів авіаперельотів. Слідчі органи проводять досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ст. 276 Кримінального кодексу України.

"Командир повітряного судна прийняв рішення виконувати політ без інструктора й узяв на себе відповідальність за безпеку виконання польоту, переоцінив свої можливості та довів ситуацію до катастрофи", - заявив він.

Також О.Вілкул повідомив, що було встановлено, що ніхто не впливав на дії екіпажу. "Більше того, за результатами розслідування встановлено, що в діях диспетчерів донецького аеропорту помилок не було, система посадки в аеропорту працювала нормально, а метеорологи дали точні дані про фактичну погоду, які пілоти отримали своєчасно", - сказав віце-прем'єр.

О.Вілкул також повідомив, що комісії вдалося встановити факт перебування на борту літака дев’яти незареєстрованих пасажирів, що є прямим порушенням Повітряного кодексу України та Правил повітряних перевезень.

Як повідомлялося, 13 лютого о 18.24 літак Ан-24 "Південних авіаліній", що виконував рейс Одеса-Донецьк, здійснив аварійну посадку в Міжнародному донецькому аеропорту ім. С.Прокоф’єва. Літак зачепився крилом за 10-метрову метеовишку, після чого перекинувся і впав. Під час падіння літак розвалився на дві частини.

За уточненими даними, на борту перебували 52 людини, зокрема вісім членів екіпажу.

П’ятеро людей загинули, ще дев’ятьох госпіталізували.

Рейс був чартерним, і всі пасажири були футбольними уболівальниками та летіли на матч Ліги чемпіонів у Донецьку між "Шахтарем" та дортмундською "Боруссією".

За фактом аварії літака розпочато кримінальне провадження. Відомості про факт авіакатастрофи внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань із кваліфікацією ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту, що спричинило загибель людей).

Державіаслужба призупинила роботу авіакомпанії "Південні авіалінії".

Зазнав аварії літак 1973 року випуску.

Авіакомпанію "Південні авіалінії" створено в 1999 році. Здійснює перевезення пасажирів на регулярній і чартерній основі. До флоту авіакомпанії входять чотири типи повітряних суден: SAAB-340B, Embraer-500, Як-42Д та Ан-24РВ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США ВИДІЛЯТЬ ВІЙСЬКОВУ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ НА $400 МЛН - БІЛИЙ ДІМ

У Єлизаветівці на Донеччині під обстрілом загинули 2 мирні жителі, у Часовому Ярі 2 поранених

Лідери держав, які справді хочуть зупинити війну РФ проти України, мають бути присутні на Глобальному саміті миру - Єрмак

Окупанти обстріляли селище Веселе біля Нової Каховки, поранено 84-річну мешканку - обладміністрація

ТЦК мають приймати лікарняні, які виписали приватні клініки, за умови дотримання всіх вимог - юрист

США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн - ЗМІ

Росіяни обстріляли Херсонщину, поранено двох людей - голова ОВА

Шмигаль на зустрічі з Чапутовою: Розраховуємо, що підтримка Словаччини буде непохитною

У Нацгвардії України показали знищений ворожий десант під час наступу на Харківську область

Україна та Бельгія розпочали переговори щодо укладення двосторонньої безпекової угоди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА