13:47 29.03.2013

Романюку слід просити політичного притулку в Італії, вважає його адвокат

2 хв читати

Екс-кандидат у народні депутати Віктор Романюк має просити в Італії політичного притулку, вважає його адвокат Микола Павленко.

Як розповів адвокат у четвер в ефірі "5 каналу", процес екстрадиції може тривати кілька місяців, тому що необхідно перекласти всі процесуальні документи італійською мовою. "Ми як захист надали всі документи в перекладі станом на сьогодні - ті документи, які мають принципове значення для вирішення цієї справи МЗС Італії", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, чи клопотатиме захист В.Романюка про політичний притулок, адвокат сказав: "Власне, я цього зробити не можу, тому що це вирішує клієнт... Якщо це запитання до мене як до захисника, то в цій ситуації це було б дуже доцільно, й інших альтернатив я не бачу. Це якщо об'єктивно оцінювати той стан правосуддя і методи, які використовують вітчизняні правоохоронні органи", - пояснив він.

На переконання адвоката, "такий пасивний спосіб - оптимальний варіант захистити себе".

Крім того, адвокат наголосив, що документи українських правоохоронців щодо В.Романюка "не витримують жодної критики". "Навіть у постанові про розшук, а це основний документ, який бере до уваги Інтерпол, слідчий припустився помилки: оголосили в розшук Романюка на тій підставі, що інший учасник процесу не з'являвся за своєю домашньою адресою", - сказав він.

М.Павленко зазначив, що ця та низка інших помилок викликали здивування в італійських правоохоронців.

Як повідомлялося, 28 лютого В.Романюка було оголошено в міжнародний розшук у зв'язку з відкритим кримінальним провадженням за ч. 5 ст. 191 (розкрадання майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

22 березня В.Романюка затримали в Мілані (Італія).

26 березня Шевченківський суд Києва обрав В.Романюку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

27 березня суд у Мілані розпочав розгляд справи про обрання йому запобіжного заходу до ухвалення рішення з питання про екстрадицію в Україну.

У партії "Батьківщина" розцінюють арешт В.Романюка як політичну зачистку.

На парламентських виборах-2012 В.Романюк переміг свого найближчого конкурента Тетяну Засуху від Партії регіонів із відривом майже в 10 тис. голосів. У результаті рішень Васильківського та Обухівського районних судів 33 тис. голосів виборців ОВК визнала недійсними та віддала перемогу Т.Засусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА