12:51 27.03.2013

Київ та область будуть захищені від паводку за збалансованого регулювання рівня води в дніпровському каскаді - глава ДСНС

2 хв читати
Київ та область будуть захищені від паводку за збалансованого регулювання рівня води в дніпровському каскаді - глава ДСНС

У Києві та Київській області у зв'язку з потеплінням у першій декаді квітня поточного року існує можливість підтоплення талими та ґрунтовими водами окремих населених пунктів і низинних територій столиці, заявляє голова Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Михайло Болотських.

"У Київській області... можливе підтоплення талими ґрунтовими водами окремих населених пунктів, особливо в районах приватного житлового будівництва. Враховуючи значні запаси снігу в Києві та Київській області, підвищується рівень підтоплення низинних територій міста, але за збалансованого регулювання рівня води в дніпровському каскаді ці території будуть захищені", - сказав він, виступаючи з доповіддю на засіданні уряду в Києві в середу.

За даними ДСНС, із 1 по 5 квітня поточного року очікується підвищення температури повітря до 13 градусів тепла з подальшим підвищенням до 17-20 градусів, що становить особливу небезпеку для підтоплення садиб, що стоять у заплавах річок.

Він також зазначив, що в окремих регіонах країни ситуація із запобіганням паводкам залишається "вкрай незадовільною". Зокрема, це стосується Житомирської, Закарпатської, Тернопільської, Хмельницької та Одеської областей. За словами голови ДСНС, у цих регіонах існує проблема забрудненості русел річок сміттям та деревами, що може призвести до підвищення рівня води.

М.Болотських також наголосив, що на півдні Одеської області у зв'язку з підвищенням рівня ґрунтових вод і таненням снігу існує загроза підтоплення 33 населених пунктів, в яких проживає 42 тис. людей.

Говорячи про Полісся, голова ДСНС наголосив, що Україні потрібна плідна співпраця з колегами з Білорусі та Російської Федерації для того, щоб запобігти підтопленню цих територій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 15 осіб - Синєгубов

Життю прем'єра Словаччини нічого не загрожує - віцепрем'єр

На Херсонщині четверо постраждалих після ворожих обстрілів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА