17:20 21.03.2013

Україна призупинила iмпорт свинини з Бразилiї

1 хв читати

Україна з 20 березня поточного року ввела тимчасову заборону на iмпорт свинини з Бразилiї через її невiдповiдну якiсть, повiдомила прес-служба Державної ветеринарної та фiтосанiтарної служби України.

"У зв'язку iз систематичним виявленням невiдповiдностi показникiв безпеки м'яса свинини виробництва рiзних пiдприємств Бразилiї вимогам українського законодавства та керуючись ст. 51 закону України "Про безпечнiсть та якiсть харчових продуктiв", згiдно з розпорядженням Головного державного iнспектора ветеринарної медицини України з 20 березня 2013 року тимчасово припинено ввезення на територiю України м'яса свинини з Федеративної Республiки Бразилiї", - повiдомляється у прес-релiзi Держветфiтослужби України в четвер.

Згiдно з повiдомленням, вантажi з цим товаром, вiдправленi до зазначеного розпорядження Держветфiтослужби, пiдлягають оформленню пiсля розширеного ветеринарного контролю, за умови розмiщення їх на митно-лiцензiйних складах.

Як повiдомлялося, ранiше пiд час лабораторних дослiджень свiжомороженої свинини бразильської компанiї Brasil Foods SA служба виявила в нiй перевищення максимально можливого рiвня за мiкробiологiчними показниками. Аналогiчнi порушення були виявленi в продукцiї бразильських виробникiв Frangosul S.A. Agroаvicola Industrial и Cooperativa Central Aurora Alimentos..

27 лютого поточного року Держветфiтослужба України тимчасово призупинила ввезення тваринницької продукцiї бразильського виробника Alibem Comercial de Alimentos Ltda. Таке рiшення ухвалено у зв'язку з тим, що надана цiєю компанiєю морожена свинина не вiдповiдала стандартам України за мiкробiологiчними показниками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У лікарні залишаються троє дітей, які постраждали внаслідок ворожого удару по Харкову

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів пошкоджено 12 багатоповерхівок і понад 50 приватних будинків, поранено одну людину

За минулу добу окупанти 360 разів вдарили по Запорізькій області, поранено жінку, є руйнування

Сили оборони за добу ліквідували 1300 окупантів

Українська авіація і ракетники за добу уразили три засоби ППО і дві артсистеми противника

На фронті за добу було 146 бойових зіткнень, 45 атак ворога ЗС України відбили на авдіївському напрямку

Війська РФ за добу завдали по території України 60 ракетних і 90 авіаударів

Силами ППО вночі знищено 17 із 20 ударних БПЛА, які атакували Україну

9 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Палата представників США відхилила спроби змістити Джонсона з посади спікера

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА