10:24 12.02.2013

Чергове засідання суду у справі "ЄЕСУ" в Харкові відбудеться, ймовірно, без участі Тимошенко

2 хв читати

Чергове засідання Київського районного суду Харкова у справі про зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), яку в 1995-1996 рр.. очолювала екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, відбудеться у вівторок, 12 лютого.

Водночас у Пенітенціарній службі України 11 лютого повідомили, що Ю.Тимошенко в черговий раз відмовилася від участі в судовому засіданні.

Попереднє засідання Київського райсуду Харкова у справі "ЄЕСУ" мало відбутися 18 січня, однак через відсутність підсудної та її захисника Сергія Власенка суд оголосив перерву до 12 лютого.

Попереднє засідання у справі "ЄЕСУ" відбулося ще 19 квітня 2012 року. Екс-прем'єр жодного разу не була присутня на засіданнях суду.

16 січня 2013 року захисник екс-прем'єра С.Власенко заявив, що лікарі з берлінської клініки "Шаріте", які ведуть курс реабілітації Ю.Тимошенко, не вважають, що стан її здоров'я дозволяє доправлення до суду.

Водночас головлікар ЦКЛ № 5 Михайло Афанасьєв повідомив, що міжнародна медкомісія дійшла висновку, що медичних протипоказань для доправлення екс-прем'єра до суду немає. Однак, наголосив лікар, рішення про доправлення або недоправлення Ю.Тимошенко до суду ухвалюють не лікарі, а суддя.

Ще в грудні захисник С.Власенко стверджував, що пенітенціарна служба отримала вказівку незважаючи ні на що силою доправити Ю.Тимошенко на судове засідання 18 січня. У відомстві цю інформацію спростували.

8 січня 2013 року С.Власенко оприлюднив відкритого листа Ю.Тимошенко до президента України Віктору Януковичу, в якому вона оголосила про початок особистої акції громадянської непокори.

Ю.Тимошенко, зокрема, відмовляється спілкуватися зі слідчими і прокурорами, не має наміру добровільно їхати до суду, а в разі спроби примусової доставки чинитиме фізичний опір. Екс-прем'єр також відмовилася повертатися в палату доти, доки там триватиме відеоспостереження і цілодобово перебуватиме караул, у якому чоловіків більше, ніж жінок.

У рамках справи "ЄЕСУ" екс-прем'єру Ю.Тимошенко пред'явлено обвинувачення за п'ятьма епізодами.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям ще під час її перебування в Київському СІЗО і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Ю.Тимошенко не довіряє українським лікарям. 9 травня Ю.Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні № 5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ № 5 визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив прем'єра Сінгапуру на Саміт миру

Унаслідок обстрілу Станіслава Херсонської області пошкоджено пральню, будівлю ліцею - голова ОВА

На кількох напрямках фронту тривають зіткнення, ворог найактивніший на Покровському напрямку - Генштаб ЗСУ

Президенти України та Сінгапуру обговорили перспективи поглиблення двосторонніх відносин

Окупанти обстріляли Андріївку на Харківщині, постраждали 2 пенсіонери - Синєгубов

На початку тижня в більшості областей України будуть дощі, у понеділок у Карпатах грози - Укргідрометцентр

Україні потрібна підтримка країн Азії - Зеленський

Зеленський: У нас сьогодні немає якихось потужних контактів із Китаєм, цього не хоче китайська сторона

В ОДЕСІ ЧУТИ ВИБУХ - МЕР

Від початку доби на фронті відбулося 29 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ситуація напружена - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА