11:32 09.02.2013

Пожежу в будівлі Гостинного двору в Києві ліквідовано - ДСНС

2 хв читати
Пожежу в будівлі Гостинного двору в Києві ліквідовано - ДСНС

У Києві ліквідовано пожежу, що виникла в горищному приміщенні будівлі Гостиного двору (Контрактова площа, 4), повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Пожежа виникла після другої години ночі в суботу на площі 200 кв.м. Вогонь пошкодив конструктивні елементи покрівлі. Жертв і постраждалих немає, наголосили в ДСНС.

У ліквідації загоряння брали участь 19 відділень Головного управління ДСНС у Києві. О 6.30 пожежу було локалізовано, о 7.30 - ліквідовано.

Причина пожежі та збитки встановлюються.

На місці працює оперативна група ГУ ДСНС у Києві.

Раніше про пожежу агентству повідомили активісти Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР), які мирно протестують у будівлі проти знищення Гостиного двору. За їхніми даними, пожежа, що виникла вночі, була дуже сильною.

"Біля Гостиного двору вісім чи дев’ять пожежних машин, приблизно три машини "швидкої". Пожежники намагаються відкачувати дим і поливають дах водою. Площа пожежі дуже велика. Вся Контрактова площа в диму", - зазначив на своїй сторінці в Facebook лідер КУПР Сергій Мельниченко з посиланням на очевидців.

Гостиний двір - торговий комплекс на Контрактовій площі в Києві, зведений за проектом італійського архітектора Л.Руска в стилі класицизму в 1809 році. Це монументальний торговельний комплекс у вигляді замкнутого прямокутника з внутрішнім службовим приміщенням, до якого вели шість воріт. Але відразу його завершити не вдалося, тому було побудовано тільки перший поверх будівлі, хоча за планом архітектора їх мало було бути два. Перша реконструкція відбулася в 1828 році. Її здійснив перший головний архітектор Києва Андрій Меленський після пожежі, а в другій половині XIX ст. будівлю знову перебудували (замурували арочні галереї). Наступна масштабна реконструкція була проведена в 1980-1982 роках до святкування 1500-річчя Києва під керівництвом архітектора В.Шевченка. Тоді ж надбудували другий поверх, як це і було заплановано ще у першому проекті, і оновили будівлю зсередини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА