17:19 01.02.2013

Посол РФ Зурабов передав вiце-прем'єру Вiлкулу пропозицiї щодо будiвництва Керченського мостового переходу

1 хв читати

Росiя передала Українi пропозицiї щодо будiвництва Керченського мостового переходу, заявляє посол Росiї в Українi Михайло Зурабов.

"Сьогоднi я передав на прохання росiйської сторони вiце-прем'єру українського уряду Олександру Вiлкулу вiдповiднi пропозицiї. I очiкуємо, що найближчим часом домовленостей щодо основних параметрiв технiчного завдання буде досягнуто, й один iз росiйських банкiв почне фiнансувати пiдготовку проектної документацiї", - повiдомив посол у п'ятницю журналiстам у Києвi.

За його словами, Москва вважає за необхiдне iнтенсифiкувати роботу з пiдготовки до ухвалення остаточних рiшень щодо будiвництва мостового переходу через Керченську протоку.

Як повiдомлялося, Україна та Росiя у 2010 роцi вiдновили переговори про будiвництво мостового переходу через Керченську протоку.

26 листопада 2010 року Київ i Москва пiдписали меморандум про взаєморозумiння, що стосується органiзацiї будiвництва транспортного переходу через Керченську протоку. Учасниками меморандуму про органiзацiю будiвництва транспортного переходу через Керченську протоку стали Мiнтранс РФ, Мiнiстерство транспорту та зв'язку України та держкорпорацiя "Зовнiшекономбанк".

Нинi транспортування пасажирiв i автомобiлiв через протоку здiйснюється за допомогою поромної переправи.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА