09:59 01.02.2013

Сирійські викрадачі українки Кочнєвої хочуть бачити посередником у переговорах з Україною Кадирова - газета

2 хв читати

Сирійські повстанці, які викрали українську журналістку Анхар Кочнєву, вимагають, щоб посередником у переговорах з Україною виступив президент Чечні Рамзан Кадиров, повідомив газеті "Сегодня" племінник заручниці Дмитро Астафуров.

"Вони не задоволені переговорами з представниками МЗС України і хочуть, щоб посередником між ними і нашою країною виступив президент Чечні Рамзан Кадиров. Вони довіряють йому, тому що він мусульманин. Цю інформацію я отримав від колишнього чоловіка Анхар - Дмитра Петрова. Він спілкується з викрадачами скайпом", - розповів виданню родич А.Кочневої.

Водночас прес-секретар глави Чечні Альва Карімов заявив газеті: "Я і багато моїх друзів у Росії уважно стежать за подіями, які розгортаються навколо Анхар Кочнєвої, і переживаємо за її долю. Я стверджую, що інформація про те, що викрадачі висловили бажання бачити Рамзана Ахматовича посередником у переговорах, є недостовірною".

На його думку, таким чином хтось намагається скомпрометувати МЗС України.

"Я думаю, що Рамзан Кадиров ніколи не виступав посередником у переговорах з терористами і ще кимось. Але заради порятунку людського життя він докладе максимум зусиль. Якщо, звичайно, МЗС України звернеться до нього офіційно через Російське дипломатичне відомство. Але такого звернення не було", - запевнив А.Карімов.

Як повідомлялося, українку А.Кочневу викрали у Сирії в жовтні 2012 року бойовики з так званої Вільної сирійської армії. Викрадачі журналістки погрожували вбити її, якщо не будуть виконані їхні вимоги про викуп у розмірі $50 млн.

У січні повстанці повідомили родичам викраденої, що готові знизити суму викупу до $300 тис.

31 січня міністр закордонних справ України Леонід Кожара повідомив журналістам, що передав формальний запит Києва про сприяння ЄС у звільненні українських заручників у Лівії і журналістки А.Кочневої. За його словами, запит було передано під час зустрічі з верховним представником ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА