16:19 30.01.2013

Відділення з виробництва препаратів крові відновить роботу в реконструйованих корпусах міськлікарні №14, запевняють у КМДА

2 хв читати
Відділення з виробництва препаратів крові відновить роботу в реконструйованих корпусах міськлікарні №14, запевняють у КМДА

Оновлене відділення з виробництва препаратів крові відновить роботу після реконструкції корпусів міської клінічної лікарні №14 під Київський міський центр крові, заявляють у Київській міській державній адміністрації (КМДА).

"Наразі в столиці проводиться реконструкція корпусів міської клінічної лікарні №14 під Київський міський центр крові. Після її завершення планується відновити роботу відділення з виробництва препаратів крові на сучасному рівні, за вимогами міжнародних стандартів", - повідомляє прес-служба КМДА.

Крім того, департамент охорони здоров'я повідомляє про посилення контролю якості донорської крові.

"Із метою приведення виробництва лікарських засобів у відповідність до міжнародних стандартів GMP у столиці ухвалено рішення про вилучення зі структури Київського міського центру крові відділу виробництва препаратів крові і створення натомість відділу контролю якості компонентів донорської крові", - йдеться в повідомленні.

Плазму, яку заготовляють у Київському міському центрі крові та відділеннях трансфузіології міських лікарень, реалізовуватимуть закладам, які виробляють препарати з донорської плазми відповідно до міжнародних стандартів.

Як повідомляє прес-служба КМДА, на кошти, отримані від реалізації донорської плазми, планується придбати необхідні імунобіологічні препарати.

"За експертними розрахунками, такий алгоритм дасть змогу забезпечити киян препаратами крові у достатній кількості та у відповідному асортименті", - повідомляє прес-служба.

Водночас у КМДА обіцяють, що якість продукту буде гарантовано високою, а ціна – нижча за собівартість виготовлення таких препаратів на базі Центру крові.

За інформацією департаменту охорони здоров'я, Службу крові міста Києва організовано в 1943 році. Протягом 15 років матеріально-технічна база виробництва практично не оновлювалась, обладнання фізично та морально застаріло. Матеріально-технічний стан відділу виробництва препаратів із донорської крові не відповідає сучасним вимогам до виробництва лікарських препаратів. Через ці об’єктивні причини протягом трьох років кількість переробленої плазми була меншою за нормативи вдвічі.

Як заявляв раніше депутат фракції "УДАР" у Київській міськраді Олексій Давиденко, центр переробки донорської крові Київського міського центру крові закриють 16 лютого згідно з дорученням голови КМДА Олександра Попова (від 10.12.2012 №58649).

"Наказом департаменту охорони здоров'я КМДА від 15 листопада 2012 року було поінформовано про закриття такого центру в Києві та про припинення виробництва препаратів крові в Київському міському центрі крові", - зазначив ударівець.

Водночас він висловив обурення: "З лютого фактично закривають увесь муніципальний центр переробки донорської крові та хочуть перевести всі столичні лікарні з безкоштовної крові на закупівлю платної в комерційних структур. Це цинічний лобізм і жадоба до наживи нинішньої влади за рахунок тяжкохворих пацієнтів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

12 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Вовчанську Харківської області залишається приблизно 300-400 жителів - поліція

Окупанти за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області, внаслідок ракетного удару загинула жінка

Оккупанты за минувший день обстреляли 10 громад Сумской области, в результате ракетного удара погибла женщина

Українські чоловіки з посвідкою на проживання і роботою зможуть залишатися в Німеччині - Шольц

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА