20:23 29.12.2012

Ту-204 здiйснив жорстку посадку у "Внуково": четверо членiв екiпажу загинули

3 хв читати

Лiтак Ту-204, що належить авiакомпанiї Red Wings, в суботу ввечерi здiйснив жорстку посадку в московському аеропорту "Внуково". Наразi вiдомо про чотирьох загиблих i трьох постраждалих. На борту лiтака перебував лише екiпаж з восьми осiб, один з його членiв залишився неушкодженим.

Перша iнформацiя про подiю з'явилася близько 16:40. Лiтак, що летiв з Чехiї, пробивши загороду злiтно-посадкової смуги, викотився за її межi, зруйнувався i загорiвся.

При цьому, як передав кореспондент "Iнтерфаксу", кабiна лiтака вiдвалилася вiд фюзеляжу i звалилася на узбiччя Київського шосе. Сам фюзеляж залишився за межами огорожi, завалившись на хвiст.

Як повiдомили в столичному управлiннi МНС РФ, пiд час удару об землю загорiлося праве крило лiтака, площа займання становила близько 100 кв. м. О 17:03 мск пожежу лiквiдували.

Пiзнiше стало вiдомо про двi жертви НП. Як повiдомили в столичному департаментi охорони здоров'я, обидва загиблих були у формi пiлотiв. Мiж тим, очевидець подiї повiдомив в ефiрi телеканалу "Росiя-24", що загиблi лежали на шосе в крiслах.

У свою чергу джерело "Iнтерфаксу" в правоохоронних органах повiдомило прiзвища загиблих: за його даними, це командир екiпажу Шмельов i другий пiлот Осташенко.

Потiм у департаментi охорони здоров'я Москви, повiдомили, що 27-рiчна дiвчина, госпiталiзована з мiсця жорсткої посадки Ту-204, померла в 17-й мiськiй лiкарнi.

У департаментi зазначили, що ще двох постраждалих доправили до 1-ї мiської лiкарнi, одного до 7-ї лiкарню та одного - до НДI Склiфосовського.

Нарештi, трохи згодом прес-центр МВС назвав остаточну цифру - четверо загиблих.

Як повiдомляє головне управлiння МНС у Москвi, кiлька наступних рейсiв у "Внуково" були перенаправленi в "Домодєдово". о 18:30 у МНС повiдомили про вiдновлення роботи "Внуково".

Рух Київським шосе частково вiдновлено - наразi машини рухаються однiєю смугою.

За фактом НП порушено кримiнальну справу за статтею про порушення правил безпеки польотiв, повiдомив "Iнтерфаксу" офiцiйний представник СКР Володимир Маркiн.

За його словами, слiдчi вже розпочали з'ясування обставин того, що сталося. "Слiдчi прибули на мiсце подiї. Наразi триває нарада пiд головуванням голови Слiдчого комiтету Олександра Бастрикiна", - сказав В.Маркiн.

Мiж тим, джерело в авiадиспетчерських колах повiдомило "Iнтерфаксу", що причиною аварiйної посадки лiтака могла стати помилка пiлотування або несправнiсть лiтака.

"Розглядається також версiя падiння потужностi двигунiв або їхня вiдмова", - зазначив спiврозмовник агентства.

Президентовi Росiї Володимиру Путiну i прем'єр-мiнiстру Дмитру Медведєву вже доповiли про подiю.

Як повiдомив журналiстам прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков, "керiвництво вiдомств, якi беруть участь у лiквiдацiї наслiдкiв аварiї та надання допомоги постраждалим пасажирам i членам екiпажу, в постiйному режимi iнформують главу держави про новi деталi".

У свою чергу прес-секретар голови уряду Наталiя Тiмакова повiдомила журналiстам, що Д.Медведєв "заслухав доповiдi вiце-прем'єра Аркадiя Дворковича, глави МНС Володимира Пучкова та мiнiстра транспорту Максима Соколова, за дорученням прем'єра, Соколов виїжджає на мiсце, щоб очолити роботу комiсiї".

"Крiм того, прем'єр доручив мiнiстру охорони здоров'я Веронiцi Скворцовiй "залучити всi необхiднi сили i надати допомогу постраждалим", - зазначила Н.Тiмакова.

В останнi мiсяцi сталися двi аналогiчнi подiї з лiтаками авiакомпанiї Red Wings.

20 грудня в аеропорту Новосибiрська лiтак Ту-204 цiєї авiакомпанiї викотився за межi злiтно-посадкової смуги на 250-300 метрiв. Як повiдомили тодi "Iнтерфаксу" в Росавiацiї, на борту лiтака перебували 60 пасажирiв, нiхто не постраждав.

5 листопада аналогiчний випадок стався в єкатеринбурзькому аеропорту "Кольцово", де лiтак, що також належить Red Wings, викотився за межi ЗПС. На борту повiтряного судна перебували понад 200 людей, нiхто не постраждав.

Крiм того, в квiтнi Росавiацiя повiдомила про виявлення значного перевищення межрегламентного iнтервалу перiодичного технiчного обслуговування повiтряних суден Ту-204 пiд час перевiрцi Red Wings.

Red Wings є чартерним перевiзником, її парк складається з восьми лiтакiв Ту-204. Власником компанiї є "Нацiональна резервна корпорацiя" Олександра Лєбєдєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині в пожежі, що розпочалася внаслідок обстрілу, загинули двоє людей - голова ОВА

Кількість поранених у Вовчанську зросла до 5 людей - прокуратура

Україна і Сербія домовилися про проведення першого з 2013 року засідання Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва - Кулеба

На краматорському напрямку відбулося 27 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Рада оборони Харківщини вирішила примусово евакуювати з прикордонних громад дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Кличко терміново передав захисникам Вовчанська 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ

На харківському напрямку ворог мав частковий успіх у районі н. п. Лук'янці, просування зупинено - Генштаб ЗСУ

Щорічний велопробіг "Шануємо пам'ять захисників України" відбудеться з 15 до 23 травня - Мінветеранів

Мінкультури внесло ще двох російських акторів до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці

Будь-які переговорні формати з Росією неможливі - Подоляк про зміни в російському керівництві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА