13:20 27.12.2012

Тимошенко просить мiнiстра юстицiї США розiбратися з фiнансуванням звiту фiрми Skadden - Власенко

4 хв читати

Екс-прем'єр України Юлiя Тимошенко просить мiнiстра юстицiї США-генпрокурора Сполучених Штатiв Америки провести перевiрку щодо фiнансування звiту американської фiрми Skadden, яка зробила висновок про те, що в "справi Тимошенко" немає полiтичного пiдґрунтя.

"Юлiя Володимирiвна просить здiйснити перевiрку ... Ми подали офiцiйну юридичну заяву з приводу проведення перевiрок порушення законодавства Сполучених Штатiв Америки, i ми очiкуємо абсолютно офiцiйної нормальної реакцiї", - сказав захисник екс-прем'єра Сергiй Власенко в четвер на брифiнгу в Києвi.

Вiн наголосив, що таке звернення є "звичайною заявою про перевiрку злочинних дiй". С.Власенко зазначив, що оскiльки такi дiї здiйснювалися на територiї США, вiдповiдно Ю.Тимошенко та її захист звертається до мiнiстра юстицiї - генпрокурора США.

Захисник екс-прем'єра також висловив переконання, що якщо вiдбудеться перевiрка i буде достатньо пiдстав для вiдповiдного реагування в рамках закону, то мiнiстр юстицiї США передасть цi документи до вiдповiдного пiдроздiлу, можливо, до ФБР, i тодi цей вiдповiдний пiдроздiл проводитиме офiцiйне розслiдування як справи, пов'язаної з корупцiйною дiяльнiстю.

С.Власенко звернув увагу на те, що корупцiйна складова, зокрема, полягає в тому, що Україна не оголошувала тендер на проведення такої перевiрки i компанiю Skadden було обрано без конкурсу.

Також захисник зазначив, що зi слiв мiнiстра юстицiї України Олександра Лавриновича, держава заплатила за проведення такої перевiрки менше 100 тис грн, що не вимагає проведення тендера.

У зв'язку з цим С.Власенко висловив подив з приводу того, що таку маленьку суму заплатили вiдомiй американськiй компанiї, i висловив припущення, що "хтось заплатив решту".

"Ми хочемо дiзнатися, хто реальний замовник цього звiту", - сказав вiн.

Захисник наголосив, що цей звiт було проведено у "некоректний спосiб у змовi з юристами компанiї, яких залучили корупцiйним способом здiйснювати роботи для українського уряду".

"Мова передусiм йдеться про мiнiстра юстицiї України Олександра Лавриновича. У нас є вже один невиїзний перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмiн ... Я думаю, що наступним буде Лавринович. Якщо пан мiнiстр думає, що вiн буде впроваджувати корупцiйнi схеми i не вiдповiдати за це, вiн помиляється ", - зазначив С.Власенко.

За його словами, абсолютно очевидним є "нечесне фiнансування цiєї роботи".

"На жаль, ми не отримали жодної вiдповiдi вiд юристiв Skadden, крiм того, що полiтика оплат i фiнансових вiдносин з клiєнтами є конфiденцiйною", - наголосив захисник.

С.Власенко наголосив, що Ю.Тимошенко отримає вiдповiдь за результатами перевiрки американською стороною.

Як повiдомлялося, Мiнiстерство юстицiї України отримало незалежний звiт юридичної компанiї "Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP" щодо правового дослiдження "газової справи" екс-прем'єра Юлiї Тимошенко, в якому йдеться про вiдсутнiсть полiтичних мотивiв у цьому вироку.

У Мiн'юстi пояснили, що "газова справа" Ю.Тимошенко викликала iнтерес та увагу мiжнародного спiвтовариства, яке зосереджувалася на претензiї екс-прем'єра щодо полiтичної мотивацiї справи i порушень її прав, тому мiнiстерство звернулося з проханням до провiдної мiжнародної юридичної фiрмi провести дослiдження цiєї справи з урахуванням усiх правових документiв i думок усiх сторiн.

За iнформацiєю прес-служби Мiн'юсту, в звiтi "Skadden, Arps, Slate, Meagher&Flom LLP" зазначено, як Ю.Тимошенко перевищила свої повноваження i скоїла злочин: 1) пiдготувала директиви, в яких викладенi умови, про якi вона домовилася з прем'єр-мiнiстром Росiйської Федерацiї; 2) надала доручення керiвнику НАК "Нафтогаз України" пiдписати угоду з "Газпромом" без його схвалення Кабiнетом Мiнiстрiв України, погрожуючи звiльнити його у разi вiдмови пiдписати цю угоду; 3) ввела в оману керiвника НАК "Нафтогаз України", надавши йому офiцiйний документ з її пiдписом i печаткою Кабмiну, не зважаючи на те, що український уряд не затверджував цей документ пiд назвою "директиви".

"Навiть у випадках, коли доповiдь "Skadden, Arps, Slate, Meagher&Flom LLP"ставить пiд сумнiв деякi процесуальнi рiшення суду, зазначається, що цi рiшення ухвалювалися з урахуванням дiй пiдсудної, спрямованих на перешкоджання або зупинку роботи суду", - йдеться в повiдомленнi прес-служби Мiн'юсту.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи рокiв позбавлення волi за перевищення повноважень пiд час пiдписання газових контрактiв iз Росiєю в 2009 роцi. Екс-прем'єр вiдбуває покарання в Качанiвськiй виправнiй колонiї в Харковi.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА