11:59 27.12.2012

Прокуратура має намір домагатися розірвання договорів оренди пляжів в Одесі, якщо підприємець не пускає на пляж жителів

2 хв читати

Прокуратура Одеської області має намір домагатися розірвання договорів балансоутримання пляжів Одеси між Одеською міськрадою та суб'єктами господарювання, якщо останні не дотримуються вимог законодавства в частині забезпечення безкоштовного і безперешкодного користування міськими пляжами.

Як повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" прокурор Одеської області Олександр Галкін, за результатами перевірки, яку наглядове відомство проводило весь пляжний сезон, у зв'язку з систематичним порушенням вимог законодавства, було розірвано договори балансоутримання з чотирма суб'єктами господарювання. Також розглядалося питання про розірвання договорів ще з шістьма підприємствами.

"Питання дотримання вимог чинного законодавства в частині безперешкодного доступу до пляжів перебуває на постійному контролі прокуратури Одеси. Прокуратура дотримується жорсткої та принципової позиції щодо порушення правил користування пляжами, які належать до місць громадського користування. І в разі виявлення таких порушень і сьогодні, і надалі ми вноситимемо документи прокурорського реагування", - сказав О.Галкін.

Як повідомлялося, влітку прокуратура розпочала перевіряти пляжі після численних публікацій у ЗМІ про факти недопуску жителів Одеси на пляжі без обов'язкової оплати послуг.

Проблема недопуску жителів міста на пляжі, орендовані підприємцями, що займаються наданням різного роду послуг на них, існує вже кілька років. Охорона і співробітники компанії-орендаря фактично змушують відпочивальників придбати так звані додаткові послуги: взяти в оренду шезлонг, рушник тощо, інакше не дають пройти на пляж. Хоча за рішенням міськради орендар має право розміщувати шезлонги лише на 70% орендованої площі пляжу, а решта території має бути вільною від шезлонгів, а весь пляж - вільний для відвідування.

У цьому році вартість одного походу на пляж коливалася від 40 до 150 грн, при цьому "безкоштовних" пляжів практично не залишилося. Це призвело до того, що ініціативна група одеситів влаштувала рейд пляжами з метою з'ясувати, чи дотримуються орендарі умов використання пляжів. Рейд показав, що жоден орендар не дотримується правил. Крім того, на деяких пляжах охорона фізично заважала одеситам відпочивати і навіть намагалася застосовувати силу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 14 разів обстріляли Донеччину

Окупанти обстріляли Середина-Буду та 39 прикордонних сіл у Чернігівській та Сумській областях, є руйнування

У Раді зареєстрували постанову про звільнення Кубракова

Другий півфінал "Євробачення-2024" відбудеться в четвер, Україна цього разу не голосує

В окупованому Криму 30 "свідків Єгови" зазнали кримінального переслідування - Кримська правозахисна група

ВАКС заарештував заступника міністра агрополітики з альтернативою внесення 20 млн грн застави

Ювенальні прокурори: 546 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії рф

У Нікополі двоє загиблих і двоє поранених унаслідок ранкового артобстрілу

У лікарні залишаються троє дітей, які постраждали внаслідок ворожого удару по Харкову

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів пошкоджено 12 багатоповерхівок і понад 50 приватних будинків, поранено одну людину

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА