16:40 18.12.2012

За місяць роботи нового КПК українські СІЗО розвантажилися на понад 6 тис. осіб - генпрокурор

1 хв читати
За місяць роботи нового КПК українські СІЗО розвантажилися на понад 6 тис. осіб - генпрокурор

Введення в дію нового Кримінального процесуального кодексу України за місяць дало позитивні результати: переглянуто запобіжні заходи, обрані обвинувачуваним, у результаті чого слідчі ізолятори були розвантажені на більше ніж 6 тис. осіб, заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

Як повідомляє відділ зв'язків із громадськістю Генпрокуратури, на засіданні колегії органів прокуратури за підсумками роботи 2012 року В.Пшонка також зазначив, що за останній час значно покращено матеріально-побутові умови та медико-сантірне забезпечення установ попереднього ув’язнення та виконання покарань, що сприяло зниженню рівня смертності на 11%.

Водночас генпрокурор сказав, що наразі не всі положення нового законодавства активно застосовуються. Зокрема, це стосується обрання таких заходів, як домашній арешт і застава, укладення угод про примирення та визнання вини.

"Тому я вважаю за необхідне вимагати від міліції відходити від шаблонів, до яких вони звикли. Усе, що передбачено в Кримінальному процесуальному кодексі, має використовуватися повною мірою", - зазначає генеральний прокурор.

Водночас він зазначив, що стосовно осіб, які вчиняють тяжкі та особливо тяжкі злочини, необхідно застосовувати жорсткі запобіжні заходи.

"Для виконавців тяжких та особливо тяжких злочинів прокурори мають вимагати арешту. Також наше завдання вживати максимально дієвих заходів для захисту прав та інтересів потерпілого", - наголосив В.Пшонка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА