15:24 04.12.2012

Александр Рар: Україна - на шляху до громадянського суспільства

2 хв читати

Політична система України згодом почне змінюватися в бік побудови громадянського суспільства, вважає німецький політолог Александр Рар.

Як повідомляє прес-служба телеканалу Tonis у вівторок, політолог висловив думку, що Україна не зможе протистояти загальноєвропейській тенденції, що передбачає реальну участь кожного громадянина країни в її економічному, політичному та соціальному житті.

"У всьому світі створюється кодове слово, яке для західного звичайного громадянина є головним, - громадянське суспільство. При цьому існують і стабільно працюють політичні державні інститути та правова система. Сьогодні численні неурядові організації починають штовхати політиків у потрібному напрямку. Вони сповідують певний стиль життя, ідеали, особливо боротьбу за свободу, як у себе, так і за межами Європи, які вони вважають священними. І політики реагують на те, чого хоче суспільство. Якщо вони не реагуватимуть, їх приберуть із політичної сцени, й дуже швидко", - сказав він.

А.Рар також відзначив величезну роль четвертої влади в Європі. "Це - важлива європейська цінність. Можна сказати, що преса в нас діє без обмежень. Якщо захочуть змінити президента країни, як це було в Німеччині, вони його доконають, поки він не піде сам".

У свою чергу український політолог Дмитро Видрін зазначив, що "громадянські цінності я пов’язую перш за все з правом громадян на те, щоб політика не брала участі в їхньому житті - не заглядала в їхні спальні або, вибірково, в податкові декларації. Громадянське суспільство - це суспільство, яке знайшло захист від надмірного впливу політики на життя простого громадянина".

Водночас політолог вважає, що в Україні на сьогодні має місце безпрецедентний вплив політики на громадянське суспільство, й люди поки що не мають можливості захистити себе від цього впливу. На думку Д.Видріна, західні експерти, оцінюючи політичні досягнення на пострадянському просторі, не враховують цієї особливості.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА