16:20 16.11.2012

Дві треті абортів в Україні здійснюють свідомо через небажану вагітність - МОЗ

2 хв читати

Близько 65% абортів в Україні здійснюються за рішенням жінок у зв'язку з небажаною вагітністю, повідомила заступник начальника управління охорони материнства і дитинства Міністерства охорони здоров'я Валентина Коломейчук.

"У структурі абортів майже 65% - це небажана вагітність, це аборти, проведені за бажанням жінки. 101 тис. абортів", - розповіла вона на презентації доповіді Фонду народонаселення ООН "Народонаселення світу" в Києві в п'ятницю.

При цьому вона зазначила, що в Україні спостерігається позитивна динаміка зниження кількості абортів. За її словами, якщо в 1995 році жінки зробили 715 тис. абортів, то в 2011-му - лише 156 тис. "Із цих 156 тис. - аборти, проведені за бажанням жінок (становлять 65% - ІФ). Сюди ще входять "самовільні" аборти та за медичними показаннями (решта 35% - ІФ)", - пояснила В.Коломейчук.

Пояснюючи причини прийняття таких рішень, вона зазначила: "Неправильний підхід до питань планування сім'ї. На превеликий жаль, наші жінки сьогодні все ще регулюють свою народжуваність шляхом переривання вагітності".

Крім того, вона повідомила, що щорічно близько 100 дівчаток 10-14 років в Україні роблять аборти. "У 2011 році 84 дівчинки зробили такі аборти і 122 народили до 14 років", - сказала В.Коломейчук, зазначивши, що, на її думку, така ситуація - "кричуща".

За її словами, щорічно у віці 15-17 років здійснюють близько 2 тис. абортів, а 7 тис. дівчаток-підлітків цієї вікової групи народжують. При цьому представник МОЗ зазначила, що в цій віковій категорії трапляється запланована вагітність. "Якщо у віковій категорії 15-17 років стоїть питання: народжувати чи робити аборт, то приймається рішення народжувати, чого не можна сказати про вікову групу 10-14 років", - розповіла В.Коломейчук.

Водночас вона повідомила: "У нас відбувається різке зниження абортів серед дівчаток-підлітків. А аборти у дівчаток 10-14 років залишаються приблизно на одному рівні".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА