11:03 12.11.2012

Apple і HTC уклали ліцензійну угоду на 10 років

2 хв читати

Apple і тайванський виробник смартфонів HTC уклали ліцензійну угоду строком на 10 років, відмовившись від патентних позовів щодо один одного, повідомляє агентство Bloomberg.

У суботу ввечері компанії оприлюднили спільну заяву, в якій оголосили про припинення обопільних судових розглядів, що почалися понад два роки тому після того, як Apple звинуватила HTC у порушенні патентів на iPhone.

Apple і HTC не розкрили фінансових подробиць угоди, проте більшість учасників ринку схиляються до того, що виплати будуть покладені на тайванську компанію. Представник HTC Саллі Джулієн заявила, що угода, за оцінками компанії, не позначиться негативно на її фінансових показниках.

Apple звинувачувала HTC у тому, що пристрої тайванської компанії копіюють технологію мультитач-зуму, пошуку номерів телефонів в електронних листах, який надає можливість зробити дзвінок без ручного введення, розблокування телефону ковзаючим дотиком до дисплея, а також кілька інших функцій, і у зв'язку з цим вимагала від комісії з міжнародної торгівлі (ITC) США заборонити ввезення на територію країни смартфонів HTC.

У свою чергу HTC звинувачувала Apple в копіюванні технологій безпроводового доступу. У травні цього року HTC була змушена відкласти початок продажів моделей One X і EVO 4G LTE в США за рішенням ITC. Компанія була змушена змінити смартфони так, щоб у них не використовувалася спірна технологія, але продовжувала наполягати на непорушенні патентів.

Глава Apple Тік Кук дотримується значно поміркованішої позиції щодо порушення патентів компанії порівняно зі Стівом Джобсом, який рішуче висловлювався за "термоядерну війну" проти всіх виробників смартфонів на операційній системі Android від Google. Раніше HTC була провідним світовим виробником смартфонів на цій платформі, проте потім компанія поступилася лідерством південнокорейській Samsung Electronics. Через падіння продажу, прибутку і частки компанії на ринку мобільних телефонів акції HTC подешевшали на 51% з початку поточного року. На повідомленні про угоду з Apple котирування паперів HTC на торгах у понеділок підскочили на 6,9% на біржі у Тайбеї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА