11:23 08.11.2012

Лазаренко все ще прагне повернутися в Україну, але поки що просить тимчасового статусу на право перебування у США - адвокат

2 хв читати
Лазаренко все ще прагне повернутися в Україну, але поки що просить тимчасового статусу на право перебування у США - адвокат

Екс-прем'єр України Павло Лазаренко подав клопотання до Імміграційного суду Сан-Франциско про надання йому тимчасового статусу на право перебування на території США, повідомила адвокат П.Лазаренка Марина Долгопола.

"У цьому клопотанні не йдеться про надання йому політичного притулку, а лише про право тимчасового перебування. Деякі українські ЗМІ помилково повідомили, ніби Лазаренко просить політичного притулку в США", - йдеться в повідомленні адвоката, поширеному в четвер.

За її словами, наразі П.Лазаренко перебуває в державному закладі, який імміграційна служба США використовує для тримання осіб, щодо яких вирішуються питання права перебування на території цієї країни.

Екс-прем'єр України вже отримав відповідь, що справу розгляне зазначений суд (суддя Лора Рамірес). Захисники П.Лазаренка очікують, що слухання з цього питання розпочнеться вже через два-три тижні.

"Павло Лазаренко підтверджує своє прагнення якнайшвидше повернутися в Україну. Однак, враховуючи відсутність гарантій його особистої безпеки на батьківщині, незалежного правосуддя і через упередженість стосовно його особи керівництва Генеральної прокуратури України, Лазаренко та його захисники вважають наразі єдиним вірним кроком отримання ним тимчасового статусу в США", - наголосила М.Долгопола.

Як повідомлялося, П.Лазаренко, який провів в ув'язненні понад десять років за фінансові махінації, 1 листопада 2012 року вийшов з американської в'язниці Terminal Island на волю.

У Генпрокуратурі, як і раніше, заявляють, що варто П.Лазаренку повернутися в Україну, як його заарештують. Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі йому інкримінують близько 50 кримінальних епізодів: давання хабара, привласнення коштів і зловживання становищем.

У США П.Лазаренка обвинувачували у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом, та в переведенні їх на закордонні рахунки в 1994-1999 рр. У серпні 2006 року каліфорнійський суд засудив його до дев'яти років в'язниці за відмивання грошей та інші злочини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

47 бригада повідомила про збитий російський вертоліт Ка-52 "Алігатор" вартістю $16 млн

У ЦПД спростували фейк про блокування евакуації з Вовчанська: З громади вивезли майже 6 тис. жителів, процес триває

Петиція про створення офіційного кладовища домашніх тварин у Києві не зібрала необхідних для розгляду голосів

Найближчими днями в Україні буде прохолодно, вітер північно-східний, уночі 1-6° тепла, вдень 11-16°

Окупанти збільшили використання китайських легких всюдиходів на фронті - британська розвідка

Дрони СБУ вразили нафтобазу та електропідстанцію в Бєлгородській і Липецькій областях РФ - джерело

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА