12:40 06.11.2012

ВР нового скликання збереться і без мажоритарників, в округах яких проведуть перевибори, - представник від опозиції в ЦВК

2 хв читати

Новий склад Верховної Ради України розпочне роботу й без депутатів-мажоритарників, в округах яких призначили повторні вибори, вважає постійний представник об'єднаної опозиції "Батьківщина" в ЦВК, народний депутат Руслан Князевич.

"Центральна виборча комісія не могла визначити, що неможливість встановити результати є однією з підстав для повторних виборів, а, отже, потрібно ухвалювати новий закон або вносити зміни до чинного закону, на основі якого ЦВК могла би призначити повторні вибори та відповідно провести їх. Але це цілком абсурдна річ: нав'язати повчання парламенту з боку ЦВК - це абсолютно безвідповідально", - сказав у вівторок у парламенті Р.Князевич.

При цьому він наголосив, що закон чітко визначає механізм дій ЦВК у разі, якщо дільничні та окружні виборчі комісії не можуть встановити результати виборів. "Крім ЦВК у цій ситуації встановити підсумки голосування і зняти політичне напруження в суспільстві ніхто не може. Якщо це перекидати на плечі вже нового парламенту, то невідомо, коли ці повторні вибори апріорі буде проведено. Це означає заганяти ситуацію в глухий кут", - сказав він.

Р.Князевич наголосив, що, згідно з законом, ЦВК мала на основі протоколів із мокрими печатками встановити підсумки голосування і визначити переможця на виборах. "У цьому жодних проблем. Проблема тільки в одному - ЦВК не хоче визнавати переможцями опозиційних кандидатів, і тому вони вважають, що це та ситуація, яка не дає можливості встановити підсумки виборів", - сказав він.

"Щодо Верховної Ради, то проблем тут немає. Згідно з Конституцією, для того, щоб парламент почав працювати, потрібно щонайменше 300 депутатів. Тож проблем ніяких не існує. Проблема лише в тому, що якщо це зараз перекидати в сесійну залу, то з огляду на те, що нинішній парламент, очевидно, вже нічого не ухвалить, а новий тільки збереться організовувати свою роботу й намагатиметься її врегулювати,... все це означає, що вирішення цього питання переноситься на невизначений термін", - сказав Р.Князевич.

"Виходить так, що вчора вони ухвалили не законну, а виключно політичну постанову. ЦВК не може приймати не правове, а виключно політичне рішення", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА