01:02 29.10.2012

Українське суспільство дедалі більше радикалізується

2 хв читати

Радикалізація українського суспільства почала набувати останнім часом чітко виражених форм, заявив в інтерв'ю "Голосу Росії" посол РФ у Києві Михайло Зурабов.

"Посилення позицій Комуністичної партії України у Верховній Раді - а це дуже серйозний приріст, із 6% до 13% - свідчить про запит на більш соціально орієнтовану політику від уряду. З іншого боку, я вважаю, що проходження такої націоналістичної партії як" Свобода "багато в чому пов'язане з певними проблемами в середовищі молоді", - зазначив російський дипломат.

За його словами, "закриття для багатьох регіонів і для багатьох молодих людей соціальних ліфтів, які існували завжди, безумовно, призводить до радикалізації настроїв і вибору тих політичних сил, які викладають досить прості, зрозумілі і, як на перший погляд здається, легко досяжні цілі".

28 жовтня в Україні відбулись парламентські вибори. Депутатів Верховної Ради сьомого скликання обирали за змішаною системою: 225 - за партійними списками, ще 225 - за одномандатними округами. На місця в парламенті претендували представники 21 політичної партії.

За першими попередніми даними ЦВК України, лідирує з серйозним відривом Партія регіонів (близько 50% голосів). За нею йдуть "Батьківщина" (16%), Компартія (приблизно 15,7%) і партія "УДАР" (понад 7,5%).

"Свобода", згідно з цими даними, не набирає поки що 5% голосів, необхідних для проходження до ВР.

Підраховано менше за 1% бюлетенів, поданих за партійними списками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА