12:14 28.09.2012

Блохін поки що залишається тренером збірної, він ще не написав заяву про звільнення - президент ФФУ

3 хв читати
Блохін поки що залишається тренером збірної, він ще не написав заяву про звільнення - президент ФФУ

Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков зазначає, що головний тренер збірної України Олег Блохін, який підписав нещодавно чотирирічний контракт із київським "Динамо", наразі продовжує працювати з національною командою.

"Олег Блохін дійсно подав заяву на звільнення, однак написав її в некоректній формі, що фактично означає, що жодної заяви на сьогоднішній день немає, і Олег Блохін залишається тренером збірної. Я розмовляв з ним, і ми досягнули домовленості про те, що він підготує збірну до двох найближчих матчів проти Молдови та Чорногорії. На яких умовах - або за контрактом, або на громадських засадах - ми поговоримо пізніше. Найголовніше, що Олегу Блохіну зараз потрібно зосередитися на підготовці збірної до важливих матчів і досягненні позитивного результату Це наразі і є найбільшим пріоритетом", - сказав він в інтерв'ю прес-службі ФФУ в четвер.

"Звістка про те, що Олег Блохін став головним тренером "Динамо" і залишає збірну, нас шокувала, такого ми не чекали. Всі наші зусилля були спрямовані на створення ідеальних умов для підготовки національної збірної, тому такий поворот подій нас по-справжньому здивував і засмутив. Але рішення вже прийнято, це доленосне рішення для Олега Володимировича і ми його прийняли. Напевно, це рішення є не зовсім правильним стосовно українського футболу, але це вибір Блохіна, нам залишається лише його прийняти", - наголосив А.Коньков.

За його словами, пошуки нового головного тренера збірної розпочнуться лише тоді, коли від О.Блохіна буде отримано офіційну заяву про відставку, і федерація до цього готова. Займатися пошуком наставника буде новопризначений голова комітету національних збірних ФФУ та голова тренерської ради Михайло Фоменко, і він запропонує кандидатури, які затверджуватимуть на виконкомі національної асоціації.

А.Коньков зазначив, що ФФУ розглядає різні варіанти: залежно від ситуації готувати збірну України після відходу О.Блохіна може виконувач обов'язкі вголовного тренера, а, можливо, якщо до того часу ще не визначаться з головним тренером, то запросять когось з клубних тренерів.

При цьому президент української федерації наголосив, що поки що питання про жодну з кандидатур на посаду головного тренера збірної не розглядалося.

А.Коньков також упевнений, що відхід О.Блохіна не позначиться на грі команди. "Ми зробили все, що від нас залежить, для того, щоб в команді був здоровий мікроклімат", - сказав він.

Як повідомлялося, 25 вересня прес-служба "Динамо" повідомила, що О.Блохін підписав контракт із клубом на чотири роки. Наставник повідомив, що керівництво ФФУ з розумінням поставилося до його бажанням очолити рідний клуб. Згідно з домовленістю, до двох найближчих матчів (12 жовтня проти Молдови та 16 жовтня проти Чорногорії) збірну України готуватиме Олег Блохін, після чого тренер зможе зосередитися на роботі в клубі.

О.Блохін очолив збірну України з 21 квітня 2011 року. Раніше він працював із національною командою з вересня 2003 до грудня 2007 року. Під його керівництвом збірна дійшла до чвертьфіналу чемпіонату світу 2006 року і виступала на домашньому чемпіонаті Європи 2012 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА