15:16 07.06.2012

Україна повністю розрахувалася з ВТБ - глава Мінфіну

1 хв читати
Україна повністю розрахувалася з ВТБ - глава Мінфіну

Україна перерахувала $1 млрд у рамках обумовленої з російським ВТБ Банком схеми рефінансування кредиту на $2 млрд, залученого у 2010 році, повідомив міністр фінансів Юрій Колобов.

"Проплатили вже ($1 млрд). Наші бонди зросли одразу на 0,5%. Думаю, все буде добре, ми розрахувалися повністю", - сказав він журналістам у Києві в четвер.

Раніше цього тижня перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський повідомив, що за домовленістю з ВТБ Україна другу половину кредиту замістить новим випуском зовнішніх дворічних облігацій під 7,95% річних.

ВТБ у червні 2010 року надав Україні шестимісячний бридж-кредит (перед розміщенням суверенних євробондів і отриманням першого транша кредиту МВФ) на $2 млрд під 6,7% річних. Пізніше ВТБ переуступив права за кредитом Україні VTB Capital plc, яка також входить до групи ВТБ. Виплата $2 млрд за цим кредитом припадає на червень 2012 року: піврічний кредит тричі продовжувався загалом іще на півтора року.

Міністр фінансів України Ю.Колобов 31 травня цього року підписав договір із VTB Capital, згідно з яким Україна мала заплатити 6 червня 2012 року частину позики в розмірі $1 млрд (а також усі нараховані відсотки на повну суму позики). Частину позики в розмірі $1 млрд буде погашено 4 червня 2014 року, повідомив український Мінфін наприкінці минулого тижня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА