16:52 09.05.2024

ДБР завершило розслідування у справі про привласнення продуктів харчування для військових майже на 6 млн грн

1 хв читати
ДБР завершило розслідування у справі про привласнення продуктів харчування для військових майже на 6 млн грн

Державне бюро розслідувань (ДБР) завершило розслідування у справі злочинної групи, яка привласнила продовольство для українських військовослужбовців майже на 6 млн грн, повідомляють у ДБР.

"Працівники ДБР завершили розслідування стосовно організованої групи з-поміж військовослужбовців однієї з частин у Київській області та представників підприємства-постачальника харчових продуктів", - ідеться в повідомленні бюро в телеграм-каналі в четвер.

Під час розслідування за матеріалами СБУ ДБР встановило, що учасники групи протягом червня-листопада 2023 року приховували й не видавали в раціон солдатів частину продуктів, які постачалися у військову частину.

"Заощаджені" в такий спосіб харчі повторно оприбутковувалися за бухгалтерським обліком військової частини на підставі підроблених документів. Отримані гроші за фактично не поставлені продукти розподілялися поміж учасниками групи", - наголошується в повідомленні.

Отже, наголошують у відомстві, державі було завдано збитків на 5,4 млн грн, а майже 1 тис. військовослужбовців під час воєнного стану регулярно не отримували якісного харчування.

Після викриття ДБР злочинної схеми, проведення обшуків і затримань фігурантів у військовій частині повторно перевірено стан та умови харчування.

"Військовослужбовці частини відзначили значне покращення якості харчування: їм почали видавати повний раціон продуктів, згідно зі встановленими стандартами та нормами", - зазначається в повідомленні.

Для забезпечення відшкодування завданих державі збитків на майно та грошові кошти фігурантів накладено арешт із забороною відчуження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА