20:09 08.05.2024

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

2 хв читати
Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер розкритикував владу Бельгії за недостатні, на його думку, зусилля у сфері зміцнення оборони країни, повідомила в середу газета La Libre Belgique.

"Не готуватися до війни означає збільшувати ймовірність війни", - заявив нідерландський адмірал на слуханнях у комітеті з оборони бельгійської палати представників.

Його виступу в парламенті передувала бесіда на ту саму тему з прем'єр-міністром Александером Де Кроо, а також із міністрами оборони, закордонних справ і главою генштабу. За його словами, перед країною стоїть подвійна проблема: Бельгія не досягла цілей 2021 року у сфері оборонного зміцнення, а 2025 року перед країнами НАТО поставлять іще більш значущу мету.

Як аргумент адмірал наводив "російську загрозу".

При цьому Бауер позитивно відгукнувся про окремі бельгійські заходи у сфері оборони, але назвав їх недостатніми. "Ви замовили 34 винищувачі F-35. Цього мало. НАТО просить їх 45", - сказав адмірал. Він також вважає непотрібним зволіканням рішення перенести формування додаткової бельгійської механізованої бригади на 2040 рік.

La Libre Belgique зазначає, що розмір частки ВВП на оборону є предметом тривалих дебатів у Бельгії. Країна за цим показником є одним з аутсайдерів НАТО. Лише до 2030 року військові асигнування Бельгії мають досягти 1,57% ВВП, а поставленої у 2014 році мети у 2% - тільки до 2035 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА