12:30 27.07.2023

СБУ повідомила про підозру колишньому члену компартії у Львові, який виправдовував збройну агресію РФ

2 хв читати
СБУ повідомила про підозру колишньому члену компартії у Львові, який виправдовував збройну агресію РФ

Служба безпеки України у Львові повідомила про підозру екссекретарю регіонального комітету забороненої комуністичної партії, який виправдовував збройну агресію РФ, а також закликав до припинення існування України.

"Кіберфахівці Служби безпеки викрили у Львові ще одного прихильника рашизму, який виправдовував збройну агресію РФ і тимчасову окупацію частини території України. Зловмисником виявився колишній секретар регіонального комітету забороненої комуністичної партії України", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому в телеграм-каналі СБУ.

Зазначається, що у 2014 році підозрюваний "проводив активну політичну діяльність і навіть балотувався до Верховної Ради. Але після невдалої спроби отримати депутатський мандат "партійний" функціонер на тривалий час "зник з ефіру".

Після початку повномасштабного вторгнення РФ зловмисник почав публічно підтримувати російську збройну агресію та розповсюджував через власну сторінку в забороненій соцмережі "Одноклассники" ворожу агітацію.

З метою конспірації своїх незаконних дій фігурант створив декілька фейкових акаунтів, які використовував для подальшого проведення підривної діяльності на користь РФ.

"Крім того, у своїх "дописах" зловмисник вихваляв агресивну політику очільника Кремля, "ностальгував" за колишнім СРСР і виправдовував захоплення частини південних регіонів України", - зазначається в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками); ст. 436 (пропаганда війни); ч. 2 ст. 436-1 (повторне поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів); ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Наразі матеріали справи скеровано до суду. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років із конфіскацією майна.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА