01:57 12.05.2024

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3-тє місце

3 хв читати
Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3-тє місце
Фото: Eurovision Song Contest

Представник Швейцарії виконавець Nemo переміг у міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2024" у шведському місті Мальме.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у ніч на 12 травня у шведському місті Мальме відбувся фінал пісенного конкурсу "Євробачення-2024", переможцем якого став представник Швейцарії Nemo з піснею "The Code".

До п'ятірки фіналістів також увійшли: Хорватія, Україна, Франція та Ізраїль.

Дует виконавиць від України Alyona Alyona & Jerry Heil із піснею "Teresa & Maria" за результатами голосування національних журі країн-учасниць розмістився на 5 місці. Найвищий бал 12 Україні поставило журі в Чехії та Молдови, а 10 балів Україна отримала від Естонії, Франції та Польщі. Після глядацького голосування Україна перемістилася на 3 місце, отримавши від глядачів 307 балів.

Загалом у фіналі конкурсу брали участь виконавці від 25 країн: Латвія: Dons - "Hollow"; Австрія: Kaleen - "We Will Rave"; Норвегія: Gåte - "Ulveham"; Ізраїль: Eden Golan - "Hurricane"; Греція: Marina Satti - "Zari"; Естонія: 5Miinust x Puuluup - "(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi"; Швейцарія: Nemo - "The Code"; Грузія:Nutsa Buzaladze - "Firefighter"; Вірменія: LADANIVA - "Jako"; Сербія: Teya Dora - "Ramonda"; Португалія: Iоlanda - "Grito"; Словенія: Raiven - "Veronika"; Україна: Alyona Alyona & Jerry Heil - "Teresa & Maria"; Литва: Silvester Belt - "Luktelk"; Фінляндія: Windows95man - "No Rules! "; Кіпр: Silia Kapsis - "Liar"; Хорватія: Baby Lasagna - "Rim Tim Tagi Dim"; Ірландія: Bambie Thug - "Doomsday Blue"; Люксембург: Tali - "Fighter"; Великобританія: Olly Alexander - "Dizzy"; Німеччина: Isaak - "Always On The Run"; Іспанія: Nebulossa - "Zorra"; Італія: Angelina Mango - "La noia"; Франція: Slimane - "Mon Amour"; Швеція: Marcus & Martinus - "Unforgettable".

Спочатку до фіналу пройшло 26 учасників, але вранці в суботу Європейська спілка радіомовлення і телебачення (EBU) дискваліфікувала представника Нідерландів у зв'язку зі скаргою, поданою жінкою зі знімальної групи, після інциденту, що стався в півфіналі.

Як повідомлялося, Україна дебютувала на "Євробаченні" 2003 року, а вже 2004 року українська співачка Руслана з піснею Wild Dances перемогла в конкурсі та принесла країні право провести "Євробачення" в Україні.

У 2016 році, після річної паузи, Україну на конкурсі представляла співачка Джамала з піснею "1944", яка стала переможницею, і 2017 року Україна знову приймала "Євробачення".

У 2019 році Україна не брала участі в конкурсі у зв'язку із суспільною критикою переможниці нацвідбору співачки Maruv через її виступ у РФ.

У 2020 році "Євробачення" не проводилося у звичному конкурсному форматі через пандемію COVID-19.

У 2021 на "Євробаченні" Україну представляв електро-фолк-гурт Go_A, який посів п'яте місце у фіналі конкурсу.

У 2022 році український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania переміг на "Євробаченні" в Турині (Італія), але через війну "Євробачення-2023" приймала Велика Британія від імені України.

У 2023 році на "Євробаченні" Україну представляв гурт Tvorchi з піснею Heart Of Steel, який посів шосте місце.

Загалом Україна 19 разів брала участь у пісенному конкурсі "Євробачення" і тричі перемагала (Руслана, Джамала, Kalush Orchestra). Ще 5 разів Україна потрапляла до п'ятірки фіналістів: Вєрка Сердючка (2-ге місце), Ані Лорак (2-ге), Злата Огнєвіч (3-тє), Міка Ньютон (4-те) і Go_A (5-те).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Ми домовилися з Еміром Катару продовжити співпрацю в поверненні в Україну насильно вивезених Росією дітей

Генштаб ЗСУ: Противник атакує майже по всій лінії фронту, покровський напрямок залишається найгарячішим

МАГАТЕ ухвалило резолюцію зі звинуваченням на адресу Ірану в нездатності співпрацювати

Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем, планується поліпшення логістики, ланцюга поставок, роботи майстерень

Унаслідок ворожих обстрілів Харківської області в середу постраждали три мирні жительки - прокуратура

У Білгород-Дністровському районі ракетним ударом пошкоджено туристичну інфраструктуру

Кабмін може продовжити терміни бронювання до року і розширити бронювання дефіцитних ВОС - депутат

QR-код буде повністю доступний у "Резерв+" 18 червня, зчитувати його посадові особи будуть також через застосунок

Зеленський обговорив із Сунаком підготовку до Саміту миру та продовження оборонної співпраці

Фінляндія допомагає Україні модернізувати метеорологічну службу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА