Вибори
10:17 05.11.2012

Миколаївський суд відхилив позов опозиціонера Корнацького про визнання незаконним протоколу Первомайського окружкому

3 хв читати

Миколаївський окружний адміністративний суд на засіданні в неділю відхилив позов кандидата в народні депутати України від об'єднаної опозиції "Батьківщина" за одномандатним округом №132 (центр - Первомайськ Миколаївської області) Аркадія Корнацького до окружної виборчої комісії, в якому той вимагав визнати незаконним підсумковий протокол цієї комісії.

Під час засідання представники позивача - адвокат Дмитро Назарець і довірена особа кандидата Захар Стасів - озвучили подане через канцелярію клопотання про те, щоб Центральна виборча комісія не ухвалювала рішення за підсумковим протоколом окружкому №132 до оголошення рішення суду.

Адвокат А.Корнацького озвучив сумніви в тому, що підсумковий протокол окружкому №132, який у суботу, 3 листопада, доставили до Центрвиборчкому, відповідає дійсності й відображає реальні результати виборів на цьому одномандатному окрузі. Однак суд у задоволенні клопотання представників А.Корнацького відмовив, аргументувавши це тим, що не має права впливати на діяльність ЦВК.

Представники А.Корнацького у своєму позові до окружкому зазначили, що в підсумковому протоколі не зазначено результатів голосування всіх дільничних комісій, тому члени комісії не мали права без цих реквізитів підписувати протокол і везти його до ЦВК. Тому сторона кандидата від опозиції попросила суд визнати дії ОВК №132 неправомірними, скасувати складений нею підсумковий протокол голосування і зобов'язати комісію скласти новий протокол згідно з вимогами закону.

Проте суд відхилив позов, пославшись на те, що дії, про які просить позивач, наразі не перебувають у компетенції суду, й виконати їх може лише Центрвиборчком. Також судді послалися на те, що представники А.Корнацького не мають доказів, що підсумковий протокол з ОВК №132 справді вже надійшов до ЦВК, а якщо надійшов - то поки що неможливо стверджувати, що він недійсний.

Як повідомлялося, за даними ЦВК, яка опрацювала 100% електронних протоколів, в окрузі №132 (центр - Первомайськ) переміг кандидат від опозиції А.Корнацький, який набрав 39,66% голосів. Його конкурент - представник Партії регіонів Віталій Травянко - отримав 34,09%. Однак пізніше ЦВК оприлюднила нові дані, згідно з якими А.Корнацький програв В.Травянку: кількість голосів у представника опозиції залишилася без змін, а в кандидата від Партії регіонів показник зріс до 39,97%.

Адміністративний суд Миколаївської області ухвалив постанову про примусове вилучення протоколів із мокрими печатками з 132-го окружкому.

У суботу окружком №132 провів "неофіційне" засідання у складі шести осіб. При цьому головуючим на засіданні обрали представника партії "Молодь до влади" Анатолія Павлушу.

У неділю Миколаївський окружний адміністративний суд розглянув позов адвокатів А.Корнацького з вимогою визнати протоколи ОВК №132 недійсними. Зазначеним судовим рішенням окружком зобов'язали надати суду письмові заперечення проти позову та належно засвідчену копію протоколу про результати голосування на окрузі №132 з відповідними додатками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

Завершується судовий розгляд у справі Google щодо порушення антимонопольного законодавства

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

Колишніх керівників "Запорізького електровозоремонтного заводу" засуджено до позбавлення волі

Екскерівника громадської організації засуджено до довічного ув'язнення у справі про педофілію - прокуратура

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА