15:59 16.04.2024

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

2 хв читати
"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Компанія "Інтергал-Буд" вносить зміни до всіх договорів купівлі-продажу нерухомості, додавши пункт про усунення коштом забудовника наслідків можливих ушкодженьспричинених діями країни-агресора, повідомила пресслужба компанії.

Як запевнили у пресслужбі, компанії до кінця квітня офіційно зафіксує свої зобов'язання перед покупцями первинної нерухомості щодо усунення можливих пошкоджень на етапі будівництва. Ремонт і відновлення відбуватиметься за рахунок фінансування "Інтергал-Буд", без вимоги додаткових доплат з боку інвесторів.

"Ми розуміємо побоювання своїх клієнтів. Уже є механізми відшкодування за пошкоджену або втрачену нерухомість, яка перебуває у власності. Однак відновлення первинки - це добра воля компанії-девелопера. Отже, гарантії для інвесторів немає. Ми ж своїм рішенням хочемо заспокоїти майбутніх власників і запевнити, що якщо буде якесь влучання - забудовник власним коштом відновить об'єкт", - зазначила комерційна директорка "Інтергал-Буд" Анна Лаєвська.

У компанії вже є досвід усунення наслідків обстрілів на своїх будівельних майданчиках. Ще на початку повномасштабного вторгнення було потрапляння уламків ворожих снарядів на території проєкту "Теремки". Постраждалий будинок був на фінальній стадії готовності. А на початку цього року зазнав пошкоджень ще один будмайданчик, де девелопер зводить ЖК City Hub.

"У комплексі "Теремки" ми витратили 19 млн грн, щоб відновити віконні конструкції та фасади будівлі. У City Hub кошторис ремонтних робіт становив 3 млн грн. Усе це кошти компанії, які ми витратили, щоб якнайшвидше виправити заподіяну шкоду. Наразі обидва будинки вже отримали сертифікат готовності, один із них, у ЖК "Теремки", заселений щасливими власниками. Напевно, деякі з них і не знали про пошкодження", - додала Лаєвська.

Зміни в договорах забудовника діятимуть на всій території України і поширюватимуться на всі споруджувані житлові проєкти компанії незалежно від дати початку будівельних робіт.

Будівельна компанія "Інтергал-Буд" працює на ринку житлової нерухомості з 2003 року. Компанія побудувала 170 будинків, на етапі реалізації 20 житлових об'єктів. Загальна площа проєктів становить 4,6 млн кв. м. З початку 2024 року девелопер ввів в експлуатацію об'єкти загальною площею 180 тис. кв. м., 1578 квартир.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нафтогаз" упровадив внутрішній регламент REMIT

"Київтеплоенерго" поміняло на Солом'янці пошкоджену ділянку тепломережі під залізничними коліями без перекриття руху

IFC має намір профінансувати будівництво "Галнафтогазом" ВЕС 150 МВт

DFC і Proparco мають намір надати по $50 млн ЄБРР у 2025 р. для покриття ризиків із торговельного фінансування України

НАБУ направило до суду справу про завдання збитків ДП "Укрспирт" на 55 млн грн

"Укрнафта" планує побудувати у 2024 р. ще близько 100 МВт газової генерації

"Метінвест" має стратегію переходу до виробництва "зеленої" сталі, є проєкти з нарощування випуску окатишів DRI - CСO

НБУ очікувано знизив облікову ставку до 13%

"Енергоатом" найближчими днями виведе в плановий ремонт енергоблок 1000 МВт

"Київтеплоенерго" придбає 15 когенераційних установок сумарною потужністю 60,5 МВт за 1,125 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА